Moeilijkste dat ooit gerealiseerd is op het Donkmeer

De opbouw van het decor voor de Musical Titanic zit in zijn laatste fase aan. Binnen enkele weken moet het hele decor klaar zijn, want dan starten de repetities.

Bij de opbouw van het decor langsheen het water werd aan alles gedacht, het hele schip zal getoond worden tijdens de voorstellingen, dit zou door bewegende podium delen en uitschuivende stukken gebeuren. In het midden zou je dan ook heel het schip te zien krijgen, ook wanneer het gezonken is. "Het beloofd zeer indrukwekkend te worden.” zegt Marnik Baert hoofdontwerper van het decor. Tijdens de opbouw krijgt Baert de hulp van Andy Couwberghs. Andy is een veelbelovende jonge ontwerper die al eerder Baert assisteerde voor o.a. de Ketnet musical. In het decor zal ook de originele blueprint van de Titanic verwerkt worden. In totaal meer dan 80 meter decor en het hoogste punt is 15 meter.


Voor Baert is dit niet zijn eerste creatie in Berlare, hij starte meer dan 10 jaar geleden met Annie en sindsdien maakte hij al talloze ontwerpen. Maar dit is veruit het moeilijkste dat ooit gerealiseerd is op het Donkmeer. Technisch gaat de voorstellingen in een top tempo en dan mag er niets fout gaan.


"Wie denkt de boot gewoon te zien is fout. Ik kan garanderen dat het veel meer dan dat zal worden, Wat nu te zien is, is nog maar een klein deeltje, er komen nog enkele bruggen en nog tal van verrassingen" aldus Baert


De musical is te zien vanaf 23 augustus 2019 in het Donkmeer. Tickets via www.festivaria.eu© fotomateriaal: Festivaria, Baert M. en A. Couwberghs

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0