Musical acteur zet zich in tegen armoede

Afgelopen weken in straatbeeld: “Geef geen rotte frank aan kansarmen!”. Het is een campagne van de Antwerpse vzw ArmenTeKort waarmee ze de aandacht wil vestigen op hun buddywerking.

Achter deze marketing slogan steekt dus een heel belangrijke boodschap: Mensen in kansarmoede verdienen meer respect en aandacht van ons allemaal!


Baptiste Vuylsteke kwam na een nachtje stappen op weg naar huis de affiche tegen. “Mijn eerste idee was dat dit heel grof was maar al snel besefte ik ook dat de kleine lettertjes veel zouden verduidelijken”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. “Thuis zocht ik wat meer informatie op het internet en ik was eigenlijk meteen overtuigd van het idee erachter. Tijdens een infosessie kreeg ik meer uitleg en kwam ik tot de conclusie dat hun slogan ook echt klopt. Mensen in armoede hebben niets aan jouw geld, wat ze echt nodig hebben is iemand die hen helpt hun plek in de maatschappij terug te vinden. Deze mensen hebben amper tot geen sociaal contact en een buddy kan hen daarbij helpen.”


Baptiste Vuylsteke maakte na zijn opleiding woordkunst-drama aan het Lemmensinstituut de oversteek naar Engeland waar hij ‘musical theatre & dance’ ging studeren aan Laine Theatre Arts.

Vorig seizoen was Baptiste te zien in de musical ‘Evita’ als lid van het ensemble.  Daarnaast geeft Baptiste workshops dans en verzorgt hij de choreografie voor de producties van het West-Vlaams musical gezelschap ‘Arte Del Sueno’. 


“Armoede heeft niet altijd te maken met drugs of andere negatieve dingen. Soms is het ook gewoon pech hebben. Ik heb het geluk gehad nooit in armoede te hebben geleefd, de opleiding te kunnen volgen die ik wilde en altijd op mijn ouders en familie te kunnen terugvallen. Dat geluk heeft zeker niet iedereen. Af en toe eens afspreken met je buddy en eens een wandeling maken is dan ook het minste wat ik terug kan doen.”


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0