Deze 8 musicals krijgen alle kleuren van de regenboog

Je kent die uitspraak wel, als je een musical lover bent dan ben je per definitie gay! Dat musical niet alleen voor en door gays is, zijn we gelukkig al wel uit! Maar volgende 8 musicals kleuren tijdens deze Pride week toch iets feller.


La Cage Aux Folles

Een musical die 35 jaar geleden in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is.


Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘Zaza’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen.


Deep Bridge brengt dit najaar de Musical naar VlaanderenEverbody Talks about Jamie

Er was eens een 16-jarige jongen die een geheim had dat hij wilde vertellen! Everybody’s talking about Jamie is een hype in London sinds Jamie Campbell zijn verhaal kenbaar maakte via een TV-documentaire. Bijna een unaniem aanbod van vijfsterren recensies, is deze pop-lead jonge musical de kracht van de queer individualiteit in een bijna ongezien licht. Met een dikke middelvinger naar geslachtsnormen, de beperkende grenzen van de zichtbaarheid van vrouwelijke dames en een score van een openlijk homoseksuele en meermaals bekroonde mainstream muziekcomponist, is dit verhaal een hit. De musical kan je binnenkort bekijken in ons BOA LIVE platform.


Lelies

Werk uit eigen land. En wat een succes was het. Recensies met alleen maar vijf sterren, uitverkochte zalen en een unaniem tevreden publiek. Een prachtige musical van Judas Theaterproducties. Het verhaal speelt zich af in Canada 1952. Bisschop Jean Bilodeau wordt gevraagd om de laatste biecht af te nemen van een doodzieke gevangene, Simon Doucet. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar. Ze delen een verleden. Onder leiding van Simon speelt een groep gevangenen een toneelstuk voor de bisschop.

Het toneelstuk wordt zijn finale biecht. Tijdens dit toneelstuk wordt Bilodeau geconfronteerd met de gebeurtenissen die zich veertig jaar daarvoor hebben afgespeeld in het Canadese plaatsje Roberval, waar Simon en Jean samen studeerden aan het Sint-Sebastiaancollege.


In 1912 is Simon verliefd op de jonge graaf Vallier de Tilly, een geruïneerde Franse aristocraat die samen met zijn moeder in ballingschap leeft in Roberval. Gravin de Tilly, wacht al jaren op de terugkeer van haar echtgenoot die in Frankrijk de terugkomst van de monarchie voorbereidt. Op een dag verschijnt de mysterieuze Lydie-Anne de Rozier ten tonele met haar luchtballon. Zij vertelt dat ze de Graaf ontmoet heeft en verzekert de Gravin dat hij zeer snel zijn vrouw en zoon zal vragen terug te keren naar Parijs.


Tussen Vallier en Simon ontpopt zich een geheime relatie, die de wereld van de twee jonge mannen compleet op zijn kop zet. Maar lang blijft deze relatie niet geheim. De jaloerse en sluwe Jean Bilodeau ontdekt hun liefde en maakt deze openbaar. In de gevangenis wordt de oude Jean Bilodeau opnieuw geconfronteerd met zijn misdaden uit het verleden. Misdaden, waarvoor niet hij, maar Simon, moest opdraaien. Simon bewijst met het toneelstuk in de gevangenis dat hij veertig jaar lang onterecht gevangen wordt gehouden.


Bare: A Pop Opera


Bare kan gemakkelijk worden beschouwd als een van de belangrijkste musicals voor onze generatie ... en het is nog steeds een beetje een verborgen geheim. Deze pop / rock musical pakt kwesties aan als pesten, stigmatisering, verkrachtingscultuur, religie, seksisme en, natuurlijk, uitkomen. In het midden is Bare een liefdesverhaal van twee tienerjongens genaamd Peter en Jason, die naar een particuliere religieuze middelbare school gaan. Het is gestructureerd als een moderne Romeo en Julia, en zijn oorspronkelijke 2004-release kreeg een cult-aanhang voordat het eind 2012 weer op Broadway werd nieuw leven ingeblazen.


Waarschuwing: je hebt tissues nodig als je naar de cast-opname luistert, maar je zult ook raak geobsedeerd door de nummers, dus het is een eerlijke deal.


Kinky Boots

Kinky Boots is bekend als de musical geschreven door Cyndi Lauper. Het verhaal richt zich op een man genaamd Charlie Price die een schoenenfabriek van zijn vader erft. Om het bedrijf te redden, vormt hij een partnerschap met een cabaretartiest en drag queen genaamd Lola, en samen willen ze een lijn laarzen met hoge hakken produceren. Charlie en Lola, hoewel ze in eerste instantie niets op elkaar lijken, leren dat ze veel meer gemeen hebben en helemaal niet zo verschillend van elkaar zijn. Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat Cyndi Lauper al jaren een LGBTQ-bondgenoot en -activist is en dat ze same dakloosheid bij LGBTQ te helpen beëindigen. Kinky Boots is binnenkort in Nederland te zien.


The Boy From Oz

The Boy From Oz, gebaseerd op het leven van singer / songwriter Peter Allen, is een relaas van identiteit, seksualiteit, vriendschap en verlies. Na het zingen in lokale bars om geld te verdienen, ontmoet Peter Judy Garland en wordt haar protegé. Peter wordt later verliefd op Judy's dochter, Liza Minnelli, maar hij komt later in het reine met zijn seksualiteit en omarmt het feit dat hij homo is. Ondanks de oude Hollywood-achtergrond kan The Boy From Oz gemakkelijk worden geïnterpreteerd als een moderne herinnering aan het laten stralen van je ware zelf.Fun Home

Fun Home is gebaseerd op de gelijknamige roman en is een autobiografisch verslag van het leven van cartoonist Alison Bechdel. Fun Home kan het beste worden omschreven als een 'geheugenspel', omdat de niet-lineaire plot verschillende momenten uit het leven van Alison samenvoegt, met name gericht op haar relatie met haar homo-vader. Het is ook de eerste Broadway-musical met een lesbische hoofdrolspeler en het doet geweldig werk om te laten zien hoezeer onze seksuele identiteit vanaf de kindertijd een deel van ons is.


Rent

Het zou onmogelijk zijn om te schrijven over musicals die LGBTQ-problemen centraal stellen zonder RENT op te nemen. Als winnaar van zowel de Tony Award als de Pulitzer Prize was en is RENT een belangrijke musical in het LGBTQ-gesprek. RENT bevat personages die zich identificeren als een verscheidenheid aan seksualiteiten en geslachten, en biedt ook het idee dat zowel seksualiteit als geslacht volledig vloeiend kunnen zijn. RENT is een tijdloze musical, en dient altijd als een herinnering om "ons leven in liefde te meten" en vandaag te omhelzen.Bonus: Grindr The Musical - Sadly it's not real

Ik geef toe we waren en beetje in de war, of het nu echt is of niet. Of er nu echt plannen en script zijn. Maar het is toch een beestige trailer die ik jullie niet wil onthouden!

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0