Musicalsterren van morgen de glitter is niet gratis

Dankzij de nieuwe generatie theatermakers en ook een beetje hun marketeers, zijn de afgelopen 5 jaar alle clichés over musical ten grave gedragen. Musical is vandaag hot! Een verse ploeg staat daarom ook klaar om in de voetstappen te treden van hun pioniers.Brussel, onder de vleugels van Lulu Aertgeerts is de enige plek in ons land waar je als dansend, zingend en acterend wordt klaargestoomd voor de glitter en glamour van Musical. Maar vooral voor de keerzijde van een bestaan dat je als artiest zal afbeulen en vooral hard laten werken. De glitter is niet gratis. Dat weten de laatstejaars studenten van aan het Koninklijk Conservatorium maar al te goed. Na een opleiding van 4 jaar.


"We hebben hier vier jaar lang,” zegt afgestudeerde Susan Tonnard. “Ontbijt, lunch en avondeten: de cafetaria heeft geen geheimen meer voor ons. En zelfs onze weekends spendeerden we hier vaak genoeg"

Elke student koos heel bewust voor de Brusselse musicalopleiding. Dat zou zijn omdat ze echt kijken naar wat voor artiest je wil worden, het is persoonlijker en doelgerichter.


De schoolcarrière van de laatstejaars zit er definitief op, Ze zijn met negentien studenten begonnen aan hun carrière. De grootste afstudeergroep ooit. Dat doet goed aan het genre en de opleiding maar er is in het musical wereldje niet genoeg werk voor iedereen.

Al vergeten producenten soms dat ze ook gewoon leren acteren en dus perfect op televisie of in een soap kunnen meedraaien.Dit zijn ze:


Niels Batens

Na verscheidene schoolproducties was Niels dit jaar te zien in het ensemble van Sunset Boulevard (Festival Bruxellons, regie: Jack Cooper en Simon Paco) en ik het ensemble en 2de understudy Wolff in 'De spektakelmusical 40-45' (Studio 100, regie: Frank Van Laecke). Binnenkort is hij te zien als Pestvogel in 'Lotta en de Pestvogel' (vzw Weerwolf).


Mathieu Bekaert

Mathieu studeerde economie-moderne talen en vervolledigde zijn studie met een vooropleiding Musical op de Kunsthumaniora! Antwerpen. Hij studeerde ook dwarsfluit aan de academie ‘De Kunstbrug’ Gent. Hij was op school te zien als Pippin in ‘Pippin’ ( Jeroen Maes), in ‘Jekyll and Hyde’ (Lulu Aertgeerts) als bisschop, ensemble en understudy Jekyll. Mathieu was Swing en ensemble in ‘De Spektakelmusical 40-45’ (Studio 100, regie: Frank Van Laecke).

Willard Bogaert

Voordat Willard is begonnen aan het Conservatorium, studeerde hij voor leraar lager onderwijs. Daar ontdekte hij zijn passie voor musical. Na het behalen van dat diploma volgde hij musicallessen aan de MusicAllFactory in Tilburg. Willard was te zien in het ensemble van de spektakelmusical 40-45 (Studio 100, regie: Frank Van Laecke) en in de musical Aladdin (Uitgezonderd. Theater!, regie: Jaak Lema).


Aaron De Veene

Aaron speelde tijdens zijn opleiding verschillende rollen in o.a. 'Pippin' (regie: Jeroen Maes), 'Jekyll & Hyde' (regie: Lulu Aertgeerts ) en 'Catch Me If You Can' (regie: Bruno Van Heystraeten) waarin hij de hoofdrol vertolkte. Hij was te zien als 'Prins Henri' in het sprookjesconcert 'Er Was Eens...' (Deep Bridge) en als ensemble bij 'Spamalot' (Deep Bridge, regie: Stany Crets). Volgend seizoen is hij te zien in 'Kiss Of The Spiderwoman' (InTeam) en in “Bossemans & Coppenolle” en “Zwijg, Kleine” (Loge10 Theaterproducties).


Reile Henckens

Reiles passie voor musical startte reeds op jonge leeftijd in de muziekacademie, waar ze afstudeerde in piano en voordracht. Op haar 18e begon Reile aan de studie sociaal werk in Leuven. Nadat ze deze studie had afgerond, besloot ze een 7e jaar musical in Brussel te volgen. Ze deed al eerder mee in de schoolproducties ‘Pippin’ (Regie: Jeroen Maes), ‘Jekyll & Hyde’ (Regie: Lulu Aertgeerts), ‘Misschien wisten zij alles’ (Regie: Jan Schepens) en ‘Catch me if you can’ (Regie: Bruno van Heystraeten). Haar stages doet ze in ‘The Christmas show’ (Deepbridge), ‘Assepoester, de sprookjesmusical’ (Deepbrige) en ‘Aladdin’ (Uitgezonderd.Theater!, regie: Jaak Lema).


Hélène Kamers

Het afgelopen jaar was Hélène reeds te zien in Sunset Boulevard (Festival Bruxellons, regie: Jack Cooper en Simon Paco), Catch me if you can (schoolproductie, regie: Bruno Van Heystraeten), 40- 45 (Studio 100, regie: Frank Van Laecke), Doedadis (vzw Saltori, regie: Mira Delbaen). Naast haar opleiding in Brussel volgde Hélène de 'Summer Intensive Musicaltheatre Course' aan de Guildford School of Acting in Engeland.


Justine Maurau

Als kind volgde Justine danslessen, muziekschool, dictie, voordracht en drama aan de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek. Ze deed een 7e jaar in de Kunsthumianora in Brussel. Ze was al eerder te zien in ’Er was eens - Het Sprookjes- concert’ (Deepbridge, regie: Lulu Aertgeerts) als swing en backing vocal, ‘Scrooge de musical’ (Musichall, regie: Cornelius Baltus) als ensemble/swing en ’De Spektakelmusical 40-’45 (Studio 100, regie: Franck Van Laecke). In december is ze opnieuw te zien in ‘Scrooge’ dat zal spelen in Rotterdam en Antwerpen.


Helena Nijs

Helena Nijs is laatstejaarsstudent Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Op school was ze al eerder te zien in het ensemble van Pippin en als Spider in Jekyll & Hyde. In de zomer van 2018 was ze ook te zien in het ensemble van Sunset Boulevard door Bruxellons. Daarnaast was ze ook te zien als swing in 40-45 en in het ensemble van Assepoester In het middelbaar volgde ze de richting Woordkunst- Drama aan het Lemmensinstituut te Leuven.


Charlotte Suijs

Charlotte was onder andere te zien in de schoolproducties Pippin (regie Jeroen Maes) en Jekyll & Hyde (regie Lulu Aertgeerts). In de professionele wereld was ze al te zien als understudy van juffrouw Jessica in de Ketnetmusical Team U.P (Studio 100, regie: Tijl Dauwe), als ensemble in 'De spektakelmusical 40-45' (Studio 100, regie Frank Van Laecke), als ensemble in Iedereen Beroemd (Judas Theaterproducties, regie: Frank Van Laecke) en sinds kort als Inez in Familie.


Milou Van Mieghem

Milou van Mieghem speelde tijdens haar opleiding in verschillende schoolproducties zoals Pippin (regie Jeroen Maes), Jekyll & Hyde (regie Lulu Aertgeerts), Misschien Wisten Zij Alles (regie Jan Schepens) en Catch Me If You Can (regie Bruno van Heystraeten). Ze was te zien in het ensemble van Sunset Boulevard (Festival Bruxellons, regie: Jack Cooper en Simon Paco), The Christmas Show (Deep Bridge), het ensemble van 'De Spektakelmusical 40-45' (Studio100, regie: Frank Van Laecke) en het ensemble van Assepoester (Deep Bridge).


Susan Tonnard

Susan heeft voor haar studie school gelopen in het MuDa te Evergem, waar ze haar middelbaar afrondde in de richting musical. Daarnaast heeft ze jaren deel uitgemaakt van de Young Artist Academy (Dansstudio Ijvi Hagelstein). Hier ontwikkelde ze zich als koorzangeres en werkte zo ook verschillende keren in opdracht van Studio 100. Susan heeft tijdens haar opleiding deel uitgemaakt van het ensemble van o.a. ‘Pippin’, ‘Jekyll and Hyde’ en ‘Catch Me If You Can’. Ze liep stage bij ‘Spamalot’ (Deep Bridge, regie: Stany Crets).


Lynn Vercauteren

Lynn Vercauteren was als al van kinds af gebeten door de muziekmicrobe. Al heel jong schreef ze eigen nummers en ging naar de stedelijke muziekacademie waar ze gitaar, begeleidingspraktijk en zang volgde. Na haar opleiding klinische psychologie aan de Universiteit Gent, besloot Lynn haar opleiding Musical te starten. Lynn was dit seizoen te zien in “Iedereen Beroemd” (Judas Theaterproducties, regie: Frank Van Laecke) en “Aladdin” (Uitgezonderd.Theater!, regie: Jaak Lema).


Jens Sauviller

De eerste stappen in de professionele musicalwereld zette Jens als lid van het dansensemble in de musical Rubens. Op school was hij al te zien als Frank Abagnale Senior in de musical ‘Catch Me If You Can’ en in ‘Zie Mij’. Volgend seizoen loopt Jens stage in de musical ‘La Cage Aux Folles’ en ‘Sneeuwwitje’ evenals ‘The Christmas Show’. Jens versterkt het ensemble


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0