Must-see theater voorstellingen aan zee

Theater Aan Zee biedt meer dan 600 voorstellingen aan. Dat is kiezen, deze moet je zien!


BAD WOMAN van Julie Cafmeyer


De prettige gestoorde theatermaakster heeft een nieuwe voorstelling klaar: ‘Bad Woman’. Cafmeyer wil vertellen hoe ze op reis in Myanmar werd uitgescholden voor 'Bad woman!' omdat ze in haar eentje thee dronk in de plaats van een man te zoeken en kinderen te baren.AVANTI van Villa Voortman


Deze productie is voor 'speciale gevallen' die zich nergens thuis voelen. Niet aan de rand van de samenleving, niet in de goot, een huis of een instelling. Voor hen is er de Gentse Villa Voortman: een dagcentrum voor 'speciallekes'. Sander De Winne regisseert de Villa Voortmannen en -vrouwen in een ontwapende koorzang over hoe mooi het is (of kan zijn) om anders te zijn.AVOND VAN HOOP van Arsenaal Lazarus


In tijden waarin Angst en Algoritmes, Polarisatie en Paniek lijken te regeren, is er meer dan ooit behoefte aan een tegengif. Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop vijf huizen - Het Zuidelijk Toneel, Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk en Victoria Deluxe/Kopergietery - uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal.


SIMONE MILSDOCHTER - What do you think of western civilization?


Ik ben Simone Milsdochter, geboren in de mid-sixties: De Gouden Jaren. Groeide op in een middelgrote stad, in een mooi huis, in een liefdevol gezin. Boeken en muziek vanaf dag één. De weg lag open, het was duidelijk vanaf het begin; ik ging gelukkig zijn.

Nu,een halve eeuw later, kan ik niet anders dan concluderen: Ik ben gelukkig. Ik heb geluk gehad. Doorwinterd verteller Simone Milsdochter (De wetten van menselijke stupiditeit,TAZ#17) zet haar voeten in de actualiteit en kijkt naar de wereld waarin wij nu leven … en die ons te wachten staat.

In een voorstelling die het midden houdt tussen een lezing en performance denkt ze luidop na over goed en kwaad, arm en rijk en andere toevalligheden.


DE BROERS GEBOERS


Ook al te zien op de GENTSE feesten nu in Oostende. Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader Noël na jaren dan ook nog eens totaal onverwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door: ‘t is al ‘doodkloppen’ wat de klok slaat. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.


Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch, maar ook aandoenlijk, pijnlijk maar ook hartverwarmend. Een oh zo menselijk stuk grotesk toneel. Tijd voor een herneming met een geweldige cast.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0