Nagelnieuw 'Farcetheater' zet de toon met grote namen


Het Farcetheater is geboren en met trots kondigen ze dan ook hun eerste première aan!


Harrie let op de kleintjes.


Peter Van Asbroeck speelt de hoofdrol in de allereerste komedie van Het Farcetheater!


Vanaf februari 2020 speelt Het Farcetheater in Theater Scala in Gent de knotsgekke komedie 'Harrie let op de kleintjes'. Jon Van Eerd, de nieuwe Nederlandse koning van de klucht, trok er volle zalen mee bij onze Noorderburen. Harrie Vermeulen, gespeeld door Peter Van Asbroeck, moet er babysitten op een tweeling. Maar die verdwijnen plots en dan gaan de poppetjes aan het dansen. Verwacht je dus maar aan slaande deuren, verwisselingen, misverstanden, allerhande verkleedpartijen ‘en tes veur te lachen’!


Naast Peter Van Asbroeck (Komen Eten, Thuis, Zone Stad...) spelen ook Christel Domen (Lili & Marleen, Thuis, Familie...), Chris Van Espen (Tegen De Sterren Op, En toen kwam ons ma binnen...), Jamie-Lee Six (D5R, Ketnet, TAGMAG...), Anton Cogen (Mega Mindy, De Smurfen, Lolly Lolbroek...) en Anthony Van Caeneghem (Theater- & Filminstituut Brouns, International Filem'on Festival, Theater Op Het Water...) mee in deze hilarische klucht. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe.


Peter Van Asbroeck (hoofdrolspeler): “De mensen moeten komen kijken, omdat het een keileuke komedie is met een bijzonder goed verhaal en heel sterke acteurs. Bovendien is het een première in Gent van iets helemaal nieuws.”
Eric Meirhaeghe (regie): “Ik heb ongelooflijk veel zin om deze ‘gekke bende’ temogen regisseren. Geen enkele

reden is goed genoeg om dit hilarische stuk niét bij te wonen. Hier word je heel blij en gelukkig van. Het is dé oplossing voor een heerlijke,ontspannende avond!”


Anthony Van Caeneghem (oprichter en acteur): “Dit is een rollercoaster waarik ben ingestapt die plezant is en ik weet nog niet wanneer die gaat stoppen. Ik heb lang getwijfeld of ik niet te jong was om dit te doen, maar een gegeven moment heb ik al mijn moed bijeen geraapt. Het is uitgedraaid tot ‘Het Farcetheater’. Wat demensen kunnen verwachten? Het wordt een hilarische theaterbelevenis met alles erop en eraan. Verwacht je dus maar aan slaande deuren, verwisselingen, misverstanden, allerhande verkleedpartijen ‘en tes veur te lachen’!”

Over Het Farcetheater


Een nieuw professioneel theatergezelschap. Het krijgt de naam ‘Het Farcetheater’. De naam is vernoemd naar wat ze ook zullen doen: komedies brengen en dat vanaf volgend theaterseizoen. Hun slogan zet daar nog meer kracht bij: “En tes veur te lachen!” Ze spelen hun première en voorstellingenreeks in Gent. En voor wie komt, staat één ding al zeker vast: hilarische komedies voor een breed publiek krijgen bij ons altijd de hoofdrol.

Het Farcetheater is een startend, professioneel en ongesubsidieerd theatergezelschap met als thuisbasis Gent en een verdere uitbouw naar Vlaanderen. Op elk vlak zal het gezelschap professionaliteit en kwaliteit uitstralen: in spelers, komedies, communicatie, ticketing, perscontacten... Ze starten met één theaterproductie per theaterseizoen en zullen dit uitbreiden in de toekomst.

Waarom Gent en Oost-Vlaanderen in het bijzonder? De stad, en met uitbreiding haar provincie, kent nog geen echt professioneel komediegezelschap, dus dit is een gat in de markt. Zo willen ze kwalitatieve, commerciële komedie brengen voor een breed publiek van jong tot oud. Iedereen moet ook de kans krijgen om te proeven van hun theater. De voorstellingen moeten een evenement worden. Alles erop en eraan, met toeters en bellen! Ze beloven een theaterstuk dat dynamisch, amusant en fris zal zijn: een ware theaterbelevenis.


Het is wel nog even wachten, want Harrie let op de kleintjes zal op 7 februari 2020 in première gaan en plaatsvinden in Theater Scala. Het theatergebouw is gelegen in de Dendermondsesteenweg 163 in Gent. Het beschikt over een mooie theaterzaal met uitstekende faciliteiten, alsook een leuke foyer voor het publiek.

Ze spelen daarna nog op 7-8-9-14-15-16-21-22-23 februari 2020.


Wij kijken er alvast naar uit!headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0