Nieuwe Bumba-show: Magico, Magico

Kijki kijki showki Bumba y Bumbalu? U hoort het al, we zijn nog helemaal in de ban van de nieuwe Bumba-show die zaterdagmiddag in absolute première ging in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Na het magische boek, vonden Bumba en zijn vriendjes het ditmaal de hoogste tijd om nog eens op reis te gaan.

Je zou het hem niet nageven, maar de gele kinderclown Bumba tovert inmiddels al bijna 16 jaar een glimlach op de gezichten van heel wat kinderen. De clown is samen met zijn vriend Bumbalu goed voor 300 televisieafleveringen, CD’s, DVD’s en dus ook theatershows. Die nieuwste show ging zaterdag in première in Sint-Niklaas en eenmaal het doek is geopend, ben je helemaal ondergedompeld in de magische Bumba-sfeer. Magico, magico! Net zoals vorige keer is het ook nu weer Pim die de kinderen als eerste toespreekt. Hij gaat op reis naar zijn oma en is, in het bijzijn van zijn moeder, zijn koffer aan het inpakken. Al droomt hij van een reis verder weg dan zijn oma. En waarom niet met zijn vriendjes Bumba en Bumbalu? Als hij eenmaal zijn ogen heeft gesloten, weerklinkt het overbekende Bumba-deuntje en verschijnen de clown en zijn vriendje op het podium. En Pim, die heeft geluk. Bumba en Bumbalu willen immers óók op reis vertrekken, maar missen nog één belangrijk gegeven… Bumbalu! Die is in alle drukte weten te ontsnappen en heeft zelf zijn eigen reis gemaakt. Aan de hand van diverse tips, komen onze vrienden naast Europa ook nog in de Far West, Afrika, Sneeuwland en Azië.

In hun zoektocht naar Bumbalu worden ze geholpen door hun goede vriendjes Zinzi, Li-Ling, Ituku, vogel Kiwi, dansende beer Nanadu, olifant Tumbi, aap Poppa en de kip Carla. Zoals dat een goede kindershow van Studio 100 betaamt, zit het uur entertainment vol met leuke doe-activiteiten voor de kinderen. Diverse dansjes maken, neuze-neuze doen, zingen of waarom niet, zelf mee helpen toveren. En dat alles met geluidjes en lichteffecten die zijn aangepast aan het niveau van de allerkleinsten. Of wat dacht u van een zachte buzzer en een fonkelende sterrenhemel? Maar naast de mensen die op de scène staan, lieten we onze blik zaterdag ook even vallen op de mensen die achter de coulissen druk bezig zijn om alles tijdig in elkaar te krijgen. Zo konden we zien hoe het decor telkens zonder enige moeite werd aangepast en hoe aan de zijkanten van het podium de vlaggen met dieren mooi en onopvallend werden aangegeven aan Ituku. Ook zij mogen zeker eens een waardige vermelding krijgen.

Heeft u nog peuters of kleuters in huis die gek zijn van Bumba en zijn vriendjes? Dan wacht u best niet te lang om tickets te bestellen, want zoals dat al jaren het geval is, vliegen ook ditmaal de tickets aan een sneltempo de deur uit. Morgen trekt de clown met zijn gevolg de landsgrens over en vanaf 2 februari is hij opnieuw te zien in Eeklo, Deinze, Hasselt, Dendermonde, Scherpenheuvel, Vilvoorde, Heist-op-den-Berg, Geel, Oostende, Puurs, Torhout, Sint-Truiden, Asse, Mol, Brugge, Genk, Kortrijk, Herentals, Diest, Gent, Overijse en Antwerpen.


FOTO © Tom BergsRecente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0