Nieuwe Ketnet Musical slaagt je Knock-Out met zoveel talentAfgelopen zondag ging de langverwachte Ketnet Musical Knock-Out in grote première in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne. Al voor het zesde jaar op rij slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar. De vorige edities, Kadanza, Kadanza Together, Unidamu, Team-up en TROEP! waren telkens een groot succes. Ook ontving Ketnet Musical DE Gouden K voor Ketnet-programma van het jaar! Nieuw dit jaar is dat er een bekende groep mee in het verhaal geïntegreerd wordt en dat is niemand minder dan het populaire Campus 12. Deze combinatie is een schot in de roos. De zaal stond op zijn kop van het moment dat Nina Rey, Jasper Heyman, Lennart Lemmens en Naomi Janssens hun opwachting maakten.

De sfeer zat van in het begin opperbest. Heel de zaal had er zin in en dat was duidelijk merkbaar. Al bij het eerste up-tempo nummer, had de cast de zaal al mee en begon iedereen spontaan mee te klappen. Dat enthousiasme werd alleen maar groter naarmate de show vorderde, maar het enthousiasme van de cast droop er dan ook vanaf. Wat een energie dat die kids hebben. 25 jonge talenten tussen de 10 en 16 jaar oud gaven zich voor meer dan 100 % en dat werkt zo aanstekelijk. Zelfs als volwassen persoon kan je niet blijven stilzitten, zeker met de coole choreo's en dat wil toch al iets zeggen. Zet daar dan nog eens een Campus 12 bij en je hebt een meer dan geslaagd top feestje!

Het verhaal is ook bijzonder sterk. We hebben Liam de bokser die met de hulp van Campus 12 en zijn vrienden de sluiting van de boksclub probeert tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletschool, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan?

In de hoofdrollen zien we Liam (Robbe Christiaens) en Anja (Britt Bellens). Beiden zijn door een bekende jury gekozen tijdens het programma Ketnet Musical. Beiden barsten ze van het talent en staan ze er met zoveel goesting, energie en enthousiasme. Ze worden natuurlijk heel goed bijgestaan door de rest van de cast, die stuk voor stuk goed zijn. Het verhaal is er ook ééntje met een boodschap en dat maakt het erg interessant. Een bokser en een ballerina is misschien niet meteen de beste match en zeker als de moeder niet moet hebben van een "stinkend bokserke"... Maar liefde overwint alles, toch? Zolang je elkaar graag ziet... Dit komt zeer mooi naar voor in de voorstelling, maar daarnaast schuwen ze ook geen gevoelige thema's, zoals homoseksualiteit en dat is alleen maar positief op die leeftijd. We zien meer en meer relaties tussen jongens in theater en musical en dat kunnen we allemaal toejuichen. Hoe meer dit aan bod komt, hoe meer het als normaal aanzien wordt.


Wij waren trouwens niet de enige, want toen het kusmoment tussen de 2 jongens plaatsvond, kwam er spontaan applaus en gejuich uit de zaal en vooral van de kinderen. Hartverwarmend om te zien, want liefde is overal en dat is meteen één van de mooiste nummers uit de show. Natuurlijk kennen we dit allemaal van K3, maar dat is dan ook de formule van Ketnet Musical, om bestaande Studio 100 liedjes in een ander jasje te steken en dat is nog steeds een succes. Ook hét nummer van deze editie is een topper! Voor ons ongetwijfeld één van de beste! Dit alles komt mooi tot zijn recht in een slim en knap decor. Een boksclub die op slag veranderd in een danszaal. Het is een mooi staaltje techniek dat je telkens te zien krijgt en je zit meteen in de juiste sfeer.


Save the best for the last zeggen ze, want naast al dat jong geweld en de Campus 12 helden, zien we ook de geweldige en ravisante Goele De Raedt als Odette, de eigenares van de Balletschool. We weten natuurlijk dat Goele meesteres is in comedy en dit bewijst ze nogmaals in deze voorstelling, want zij zorgt overduidelijk voor de heel komische noot. Wat een ongelooflijk grappige vrouw is dat toch en wat een gevoel voor timing. Puur genieten en lachen met tuiten!


Wil je een geweldige middag/namiddag beleven als kind of volwassenen, want wij zien dit niet als een kindershow?

Wil je een ongelooflijk gemotiveerde jongerencast aan het werk zien en weggeblazen worden door hun talent?


Bestel dan snel je tickets en wij garanderen je een happy feeling achteraf en een oorwurm, want de liedjes geraken niet uit je hoofd!


Ketnet Musical Knock-Out is nog te zien in Oostende, Hasselt, Gent en Antwerpen.

Meer info en tickets via www.studio100.com

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0