Nieuwe spektakel-musical met 3 podia

Na Titanic neemt Festivaria een jaartje rust en is naar goede gewoonte Historalia klaar voor een nieuwe uitdaging deze zomer. Historalia bracht al eerder Marie-Antoinette (2014), Albert 1 (2016) en Rubens (2018) dat was goed voor z'n 80.000 toeschouwers.


In 2020 willen ze de grenzen verleggen en Vlaanderen laten kennismaken met een nieuw theaterconcept.

Hun nieuwe spektakel "1830" wordt een prachtig, authentiek en meeslepend verhaal. We volgen een aantal gewone mensen die leven aan de vooravond van deze woelige periode. De geschiedenis is de kapstok waaraan we een fictief verhaal koppelen.


De vorige spektakels waren op het water rondom het kasteel. Dit keer ontdek je het volledige domein, met maar liefst 3 podia. De acteurs spelen op drie locaties die op wandelafstand van elkaar liggen. Voor de pauze kom je in twee verschillende pop-up theaters terecht van maar liefst 700 seats.


Zit je in groep A? Dan start je de voorstelling in het Hollands theater. Groep B begint in het Belgisch theater. In beide pop-up theaters ontdek je het verhaal van de Belgische revolutie die Brussel en omstreken in rep en roer zette. 


Na de pauze voegen de 2 theaters samen in een overdekte tribune (3de locatie) voor een bombastische en indrukwekkende apotheose in openlucht.


Surf snel door naar: https://www.1830.be/


De Cast


Naast heel wat figuranten, ensemble zijn de hoofdrollen voor Lucas Van den Eynde, Michiel De Meyer, Leendert De Vis, Nele Goossens, Martijn Claes en Liesbeth Roose.


Spektakel regisseur Luc Stevens zal de 3 podia tot leven brengen. Ook componist Sam Gevers zal opnieuw het muzikale brein achter de voorstelling zijn. Sam zal de voorstelling voorzien van een moderne, gloednieuwe score die haarfijn te horen zal zijn via koptelefoons. Historalia heeft daarnaast opnieuw Florian Boutonnier aan boord die de muziek van Sam zal vertalen naar een fantastische choreografie.Het Verhaal


1830 wordt een revolutionaire kijk op het ontstaan van het Koninkrijk België. De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook onze contreien bereikt. Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders die onder leiding van Koning Willem 1 het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet… Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk. 

Gaandeweg leren we een Brussels gezin kennen dat alles van dichtbij meemaakt. Vader André is een hevig verzetsstrijder, zijn dochter Anna en zijn zoon Ketje raken elk op hun eigen manier verweven in de revolutie. 1830 vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie. Een must see voor elke liefhebber van muziek, theater en geschiedenis.


Tickets en info: https://www.1830.be/

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0