Nonkel Jef voor de laatste keer op de planken

Nonkel Jef en Andy Peelman daagden elkaar uit tijdens een wedstrijdje koken. Daarmee kondigden ze de derde en waarschijnlijk ook de laatste theatervoorstelling van 'Nonkel Jef' aan.


Wie maakt de beste omelet? Andy Peelman (bekend van De Buurtpolitie) of Nonkel Jef (befaamd in de Kempen)? Ze daagden elkaar uit onder het goedkeurende, en soms ook afkeurende, oog van Danni Heylen (bekend van FC De Kampioenen). "Je kan geen omelet breken zonder eieren te bakken", kondigde Dirk Van Vooren van Theatertainment aan. Nonkel Jef voegde dan maar de daad bij het woord.En daarmee werden meteen de speciale gasten voor de derde theatervoorstelling van Nonkel Jef voorgesteld. Andy Peelman zal de rol van pastoor voor zijn rekening nemen en Danni krijgt wel een erg bijzondere rol want nonkel Jef wordt verliefd op haar. De boer uit de Kempen bouwt in de voorstelling zijn boerderij om tot een pop-up restaurant om een centje bij te verdienen en zo zijn rekeningen te kunnen betalen. Maître Jef schakelt oude bekenden in om zijn nieuwe zaak te helpen runnen: dienster Odette (Linda De Ridder), chef-kok Sander (Dirk Lavrysen)en sommelier Dré.(Patrick Onzia). Magda (Diana More) komt haar ook regelmatig eens moeien met het boeltje.

De aankomst van nonkel Jef gebeurde in stijl: met de fiets van links naar rechts slingerend in het midden van de weg. En remmen aan zijn fiets, dat heeft hij na al die jaren nog steeds niet. Deze keer was het de sportieve wagen van Andy Peelman die hem claxonnerend probeerde in te halen.

Ivo Pauwels neemt intussen al 24 jaar de rol van Nonkel Jef voor zijn rekening. Dirk Van Vooren kondigde aan dat deze derde theatervoorstelling van Nonkel Jef meteen ook de laatste wordt.


Ivo Pauwels: "Ik ben 81 jaar en ik moet toegeven dat het fysiek soms een beetje moeilijker wordt. Lang rechtstaan eist al eens zijn tol. Gelukkig zit in mijn hoofd alles nog goed. Waarschijnlijk, ik zeg wel 'waarschijnlijk' wordt dit de laatste voorstelling van Nonkel Jef. Ik vind het nu al een enorm risico om een stuk te plannen dat pas binnen drie maanden in première gaat. Je weet maar nooit. Het is alleszins geweldig dat ik dit nog steeds mag en kan doen."
Het theaterstuk 'Chez Nonkel Jef' is van de hand van scenarist Brik Van Dyck. Hij leerde Nonkel Jef de voorbije jaren van dichtbij kennen.

Brik: "Als kind had ik keek ik niet zoveel naar de televiesiereeks 'Nonkel Jef'. In de aanloop naar de tweede theatervoorstelling van Nonkel Jef die ik zou gaan schrijven, ben ik een namiddagje bij Luc Verhoeven (Izzy in de reeks) op spoedcursus geweest. Hij leerde me de karaktereigenschappen van de personages kennen en zo ging ik aan de slag. Zowel bij de vorige voorstelling als bij deze voorstelling leest Ivo alles zelf nog eens na. Eens de repetities beginnen, doet hij er zelf nog de nodige 'Nonkel Jef peper en zout' op."

... en de nodige 'Godvernondemiljaardeju's, gerochel, geboer en de scheten. Uiteraard. Want dat blijft nog steeds het geheim van het succes van de Kempische boer.


Info en tickets: www.nonkeljefinhettheater.be


Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0