NT gent brengt een voorstelling over leven met pijn

Je eigen pijn is moeilijk onder woorden te brengen. Regisseur Lies Pauwels maakte een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Ze wil pijn tastbaar maken zonder het als grote, zichtbare onderwerp van de voorstelling te brengen. Negen acteurs proberen het op alle mogelijke manieren duidelijk te maken. Vijf onder hen zijn experten. Het zijn patiënten die leven met chronische pijn lijden. Samana, een organisatie die zich bekommert om mensen met een chronische ziekte, ondersteunt en begeleidt het project.


Regisseur Lies Pauwels (Het Hamiltoncomplex) maakt een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Pijn als symfonie, als eenzaam experiment, als pijnlijke blooper, eeuwig of acuut, als demon of als bevrijding, als label of als voorspeller van onheil. Pijn staat niet op zichzelf, het is soms een manier van zijn. Deze voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die pijn lijden, zowel lichamelijk als mentaal. Samen met vier podiumkunstenaars ontleden ze pijn en zijn metaforen. 

Samana, de organisatie die de belangen behartigt van mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers, ondersteunt en begeleidt dit project. Publiekswerking NTGent en Samana bundelen de krachten ook in een spiegelproject, dat begin december tot een apotheose komt. Pijnpatiënten gaan aan de slag met hun verhaal en maken hun eigen versie van Anatomie van pijn. Zo belooft deze samenwerking een boeiend tweeluik te vormen met Anatomie van pijn.


Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0