Openluchttheater en Zomer van Antwerpen starten opnieuw, op theater en musical is het nog wachten

Nu evenementen weer mogen doorgaan in Antwerpen met de aangepaste coronamaatregelen, starten ze in Antwerpen en Deurne terug op. Het gaat hier enkel over one man shows, muziek en/of concerten. Voor theater en musicals is het nog te vroeg dit omdat er een repetitieperiode moet voorafgaan.


OLT RIVIERENHOF & ZVA

Het OLT begon begin juli met het organiseren van coronaproof optredens. Begin augustus werd de boel gesloten door de bijkomende maatregelen in provincie Antwerpen. Nu mag het OLT opnieuw opstarten. Niet met vierhonderd personen zoals in juli, maar wel met tweehonderd.


Ook goed nieuws bij de Zomer van Antwerpen, dat eveneens begin augustus moest stoppen.


“We moeten nu het sectorakkoord naleven van 12 juni. Dat akkoord werd mede door ons opgesteld, dus we deden dat al”, zegt Patrick De Groote, programmator van de Zomer van Antwerpen in de mediahuis kranten.

Bij De Roma in Borgerhout start begin september met benefietconcerten starten van Ruben Block.THEATER & MUSICAL EEN MOEILIJKE BEREKENING


De andere productiehuizen vooral theaters en producenten van musicals kunnen nog niet bevestigen of die doorgaan. Honderd of tweehonderd toeschouwers is heel weinig voor dit genre. De cultuurhuizen maken nu nauwgezette berekeningen op basis van alle informatie die er is. De beperking die er nu is in combinatie met grotere producties is moeilijk rendabel te maken.headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0