Opera Vlaanderen is "Best Opera Company"

Antwerpen heeft het beste operagezelschap ter wereld. Opera Vlaanderen heeft gisterenavond namelijk de prestigieuze International Opera Award gewonnen, in de categorie 'Best Opera Company of the year'. De prijs wordt uitgereikt door een jury van journalisten en professionals uit de operawereld.De International Opera Awards, ook wel de Toscars genoemd, werden gisteren uitgereikt tijdens een gala in het Sadler Wells Theater in London. Aan het einde van de avond was het uitkijken naar de hoofdprijs: die van Best Opera Company of the Year.


Het was de vierde keer dat Opera Vlaanderen genomineerd was in deze categorie, maar nu kon de prijs verzilverd worden. De genomineerden waren niet van de minsten: Opéra National de Paris, Theater an der Wien, Houston Grand Opera, Deutsche Oper am Rhein en Gothenburg Opera maakten eveneens kans, maar het was uiteindelijk en onder een daverend applaus dat Opera Vlaanderen uit de gouden enveloppe werd gehaald.


Opera Vlaanderen is een welkome gast op de International Opera Awards. In het verleden werden Koor en het Symfonisch Orkest al meermaals genomineerd en in 2014 won het huis een Award for Best Wagner Anniversary Production met Parsifal van Richard Wagner in een regie van Tatjana Gürbaca.

En er was nog meer reden tot feesten voor Opera Vlaanderen. Decorontwerpster Rebecca Ringst, die voor het decor tekende van de creatie Les Bienveillantes die vorige week bij Opera Vlaanderen in wereldpremière ging, mocht de award voor Best Designer in ontvangst nemen. Zij ontwierp eerder al de decors voor Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny, Lady Macbeth van Mtsensk en Tannhäuserin Antwerpen en Gent.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0