Opnieuw een massa musical spektakel om het verhaal van een stad te vertellen

Tijdens het weekend van 21 en 22 september is het centrum van Sint-Truiden het decor van een stadsfestival ter ere van Sint-Trudo. Met deze herdenkingsfeesten herdenkt de stad om de zeven jaar haar stichter, een symbolische traditie die teruggaat tot 1893.


“Tijdens deze editie kunnen bezoekers twee dagen genieten van straattheater, tentoonstellingen en optredens.Opnieuw kiest een stad voor als hoogtepunt een massaspektakel op de Grote Markt. Tijdens een musical met speciale effecten wordt het leven van Trudo verrassend en magisch gereconstrueerd. 


De hoofdrollen zijn weggelegd voor Truienaar Christophe Elen, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden en Yanni Bourguignon. Elen neemt de hoofdrol voor zijn rekening. La Monaca (De Buurtpolitie) speelt de moeder van Amélia. Vanderheyden, beter bekend als Prinses Iris in Prinsessia en als Martha in de Kotmadam, zal op het podium schitteren als Marie-Angelique.


Het verhaal

De stad Sint-Truiden werkt met een eigen verhaal, gebaseerd op de stichter van de stad en zijn mirakels. Sinds de brand in de abdij huist de Heilige Trudo in de catacomben van Brustem Poort. In alle rust en weg van de drukte vervult Trudo zijn verplichtingen als beschermer van de stad. Zijn rust wordt ‘verstoord’ door Amélia, een klein meisje uit het vluchtelingencentrum, die het feestgedruis volgde en zo bij Trudo belandt. Hij neemt haar mee op een magische tocht door zijn verhalen over hem en zijn Sint-Truiden.


Ook lokaal talent kan zich ook kandidaat stellen om in de productie te figureren. Het massaspektakel vindt plaats op de Grote Markt, zowel zaterdag 21 als zondag 22 september.headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0