Positiviteit bij cultuurmakers ebt weg

We gaan 68 dagen terug. Een dosis positiviteit en elke dag hoop op verbetering. Cultuurmakers en producenten staan met de borst vooruit. Wanneer de theatersector uiteindelijk het seizoen vroegtijdig moet stopzetten krijgt het de producenten, theatermakers en medewerkers uit de sector niet klein. In april werd dan beslist om pas over 5 maanden opnieuw voorstellingen te plannen of te herplannen. Genoeg tijd en marge om het corona virus onder controle te krijgen. Dacht men...


Vandaag wordt alsmaar duidelijker dat het beslissen om voorstellingen in augustus opnieuw te starten absoluut geen overbodige luxe was. Bij de producenten die binnenkort opnieuw moeten opstarten, neemt de positiviteit dan ook elke dag af.

Onze voorbereidingen en repetities starten ten laatste half juli. Vanaf we met de hele ploeg herstarten, ongeveer een 40-tal mensen, hebben we absoluut geen financiële ruimte meer om uiteindelijk niet in première te gaan.

Een nokvol theaterseizoen zorgt er ook voor dat opnieuw herplannen zo goed als onmogelijk zal zijn, wat wil zeggen dat wie een ticket kocht alsnog terugbetaald zal moeten worden.


We moeten begin juli kei harde garanties hebben of een zekerheid van steun als het toch mis zou gaan.

Als je vandaag theater maakt dan weet je dat je hier niet rijk zal van worden. Mensen die iets met goesting doen die tellen geen uren, die vinden ‘werken’ niet echt werk, die vinden ‘leven’ fantastisch en zien alleen maar uitdagingen. Ondernemen in de theatersector dat is pas een uitdaging, met heel veel risico, zelfs in "normale" tijden.


Ondernemen is altijd een risico nemen, maar je moet nu ook niet "wacko positief" zijn hé. Uiteindelijk is er ook een gezin, een afbetaling of de huur die betaald moet worden.headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0