Producenten die nog twijfelen om opnieuw producties te maken krijgen steun van de overheid

Wie nog twijfelt om een groter evenement te organiseren, krijgt nu steun van de Vlaamse regering. Die geeft een voorschot om een producties te hervatten in het najaar. De organisator moet dat geld niet terugbetalen als de coronamaatregelen plots worden verstrengd, en het evenement niet kan doorgaan.


Intussen wil Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) de organisatie van nieuwe grote evenementen stimuleren. Vanaf maandag 7 september kunnen bedrijven bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) een voorschot aanvragen van minimum 25.000 en maximum 800.000 euro per bedrijf. Een voorschot kan maximaal 60% van de totale productiekosten van een evenement bedragen, de kosten voor voeding en drank niet meegerekend. Het voorschot moet drie maanden na het evenement worden teruggestort.


“Maar als het evenement moet worden geannuleerd omdat de overheid nieuwe maatregelen tegen corona neemt, moet het voorschot niet worden terugbetaald”, zegt Hilde Crevits.

De steun geldt zowel voor eenmalige evenementen als voor een reeks van evenementen. “Als bijvoorbeeld zes van de tien evenementen niet kunnen doorgaan door extra coronamaatregelen, moet de organisator maar vier tiende van het voorschot terugbetalen, dus voor de vier voorstellingen die dan wel zijn doorgegaan”, zegt Crevits.


Studio 100 wil dit voor het eerst uittesten op zaterdag 17 oktober in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Daar staat al sinds voor de coronacrisis de show Nachtwacht: Het Vampierenbal gepland.


Cultuurcentrum De Roma in Borgerhout had al aangekondigd dat het dit jaar geen evenementen meer zal organiseren. “Wij zullen de nieuwe steunmaatregel van de Vlaamse overheid bekijken”, zegt algemeen coördinator Daniëlle Dierckx. “


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0