Protest tegen Efteling show

Bij de paardenshow Raveleijn in de Efteling zijn vanmiddag meerdere demonstranten opgepakt. Het gaat om dierenactivisten die de show wilden verstoren vanwege het gebruik van paarden. Op beelden is te zien hoe de Efteling-acteurs de activisten proberen te verjagen. 


De demonstranten van de Vegan Strike Group klommen tijdens de voorstelling over de hekken en sprongen de de arena in. Dat deden ze op het moment dat de paarden met de vuurdekens voorbijkwamen. 


De actievoerders hadden spandoeken bij zich en riepen leuzen, aldus een woordvoerster. Ze zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De kinderen die op de tribune zaten reageerden geschrokken en huilden, zeggen ooggetuigen. Via de omroepinstallatie kregen bezoekers te horen dat de show werd stopgezet, alle bezoekers moesten de tribunes verlaten.

Opspraak


Paardenshow Raveleijn kwam in opspraak toen Partij voor de Dieren-lid Leonie Gerritsen op Twitter de Efteling er van langs gaf. Ze vond het een schande dat de Efteling paarden gebruikt als entertainment en ze laat rondrennen met een brandende deken. “De hitte van het vuur veroorzaakt stress en angst bij paarden. Dat ze er na jaren gewenning en training aan gewend zouden zijn, weten we niet.”

De Efteling zei in een reactie het jammer te vinden dat de show in opspraak is. “De veiligheid van onze paarden is juist onze top prioriteit”, liet een woordvoerster weten aan deze krant.
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0