Rasacteurs brengen een hilarische avond

Donderdag ging onder grote belangstelling van bekend Vlaanderen Bossemans & Coppenolle in première. Twee boezemvrienden, Frans Bossemans en August Coppenolle, staan op het punt om hun jarenlange vriendschap bezegeld te zien door het huwelijk van Frans zijn zoon Tuur met Augusts dochter Georgette. De twee mannen dagdromen nog meer net over de toekomst of Madame Violette - de onweerstaanbare huurster van August maakt haar intrede in Frans leven...


Het verhaal speelt zich af in 1935 en dat uit zich al meteen in het dynamische decor. Dit neemt je volledig mee terug in de tijd. Met draaipanelen kan dit moeiteloos veranderen van een woning, naar een drogisterij of café. Dit zorgt er voor dat je meteen in de juiste sfeer zit en al vrij snel voelt dat je hier een oervolkse komedie staat te wachten. De verschillende dialecten spelen hier ook een grote rol in. Dit zorgt zeker voor een meerwaarde. Het verhaal is in het begin wat aftasten, maar van zodra Carry Goossens zijn opwachting maakt, zijn we vertrokken en volgt er de ene lach na de andere.

Leuk om te weten is dat Carry in 1982 dit stuk gespeeld heeft, toen in de rol van Tuur Bossemans en nu 37 jaar later als de vader. Een rol die hij met verve vertolkt. Na al die jaren weet hij nog steeds comedy als geen ander te brengen. Timing is zijn middle name en neem daar de juiste mimiek bij en het goedgelovige of zeg maar naïeve typetje en je weet dat dit humor is van de bovenste plank. Hij brengt zelfs de Don Juan in hem naar boven, iets wat hem ook zeer goed afgaat.


Zeker ook een pluim voor zijn mede compaan, Daan Hugaert, die in het Gentse dialect laat zien dat hij meer kan dan den Eddy in Thuis en toont dat hij ook een rasacteur is. Al zien we hem toch heel graag dronken, iets waar we hier ook een mooi staaltje van krijgen en wat voor nog meer hilariteit zorgt. Maar ook de andere personages hebben telkens hun moment de gloire. Zo is er Marijke Hofkens als Leontine, niet te verwarren met haar personage vroeger in Thuis. Al brengt ze hier ook wel de Uberbitch in haar naar boven en zeker als ook Ann De Winne als Madame Violette ten tonele komt, de amoureuse van Frans, maar vooral hevige supporter van De Rode Draken, staan deze 2 lijnrecht tegen over elkaar en dat is vuurwerk.


De poppen gaan wel meer aan het dansen en daar zorgt heel de cast mee voor. We zien nog enkele bekende en ook minder bekende namen de revue passeren. Zo denken we maar aan Line Ellegiers & Michiel De Meyer, niet alleen in het echt een koppel. Ook dankbare rollen zijn er voor Wim Van de Velde, Nathalie Wijnants en de benjamin van de bende, Stef Poelmans. Kortom wil je een nostalgische en hilarische avond beleven, dan ben je hier aan het juiste adres.


Bossemans & Coppenolle is vanaf nu te bewonderen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater en de regie is in de handen van Bruno Van Heystraeten. Ook een ras in het vak.


Redacteur - VDC

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0