Regisseur Stany Crets over ‘zijn’ Mamma Mia: “Dit is een echt dreamteam!”


In 2020 brengt productiehuis Deep Bridge de Vlaamse versie van de hitmusical Mamma Mia op de planken van de Antwerpse Stadsschouwburg. De voorbereidingen lopen volop en onlangs werd de volledige cast voorgesteld. De regie is in handen van Stany Crets: “Bij elk stuk beweert een regisseur dat hij een topcast heeft,” aldus Crets, “maar ik heb ondertussen toch al genoeg ervaring om te stellen dat die bewering niet altijd strookt met de werkelijkheid. Van onze cast mag wel degelijk worden gezegd dat het een dreamteam is! Want zeg nu zelf: wie past er beter bij elkaar als moeder en dochter dan Ann Van den Broeck en Tinne Oltmans? En wie is er de ideale verloofde voor Tinne? Michiel De Meyer uiteraard!”


Mamma Mia vertelt het verhaal van Sophie (Tinne Oltmans), die voor haar huwelijk op een Grieks eiland graag door haar echte vader naar het altaar zou worden geleid. Ze heeft echter één probleem: ze weet niet wie haar vader is. Daarom nodigt ze de drie mannen uit die volgens haar moeder Donna (Ann Van den Broeck) de meeste kans maken: de drie ‘vaders’ worden gespeeld door niemand minder dan Jeroen Van Dyck, Johan Terryn en … Stany Crets zelf. “Jeroen was al de echtgenoot van Ann in de Ketnet-reeks LikeMe. Maar in het echte leven ben ik samen met Ann, dus kon ik nu niet ontbreken. Bovendien hoef ik maar twee zinnen te zingen”, grapt Crets daarover.


Een opmerkelijke naam in het hele gezelschap is die van Evi Hanssen, die het grote publiek op de eerste plaats kent als tv-presentatrice. Evi speelt de rol van Tanya, een van de boezemvriendinnen van Donna, met wie ze op het zomerse eiland haar wilde jeugdjaren herbeleeft. “Sommigen zullen misschien verrast zijn als ze mijn naam naast al die musicalsterren zien opduiken, maar ik heb al mijn hele carrière gedanst, gezongen en geacteerd”, aldus een enthousiaste Hanssen. “Nu kan ik dat allemaal in één rol combineren. Ik heb dan ook geen seconde geaarzeld toen Stany mij vroeg en meteen heel mijn agenda leeggemaakt.”

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0