Stad Antwerpen zoekt Figuranten voor 75ste verjaardag van de bevrijding van de stad.

Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 staat de stad Antwerpen stil bij de 75ste verjaardag van de bevrijding van de stad. We brengen de bevrijding tot leven, door het weekend volledig aan te kleden in een naoorlogse sfeer. Daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken!


Zaterdag 7 september staat in het teken van de historische parade die van het Stadspark naar de Scheldekaai trekt. Een bevrijdingskolonne brengt het moment tot leven dat de geallieerde troepen door de straten van de stad trokken. Zaterdag én zondag is er op de Scheldekaai een static-show van de historische voertuigen te bewonderen.

Voor dit stukje levende geschiedenis zijn we nog op zoek naar de volgende zaken.


Voertuigen:

We zoeken civiele én militaire voertuigen. Mag je historische voertuig gezien worden en help je graag mee om deze parade tot een onvergetelijk moment te maken? Heeft je voertuig bovendien een link met de jaren ’40, of met de bevrijding? Schrijf je dan zeker in!

Rij mee in de parade op zaterdagmiddag en/of neem deel aan de static-show op zaterdagnamiddag en zondag. De static-show is het eindpunt van de parade: de voertuigen verzamelen aan de Scheldekaai en kleden zo het reenactment-dorp daar verder aan.

De organisatoren evalueren, ondersteund door experts, de aangemelde voertuigen en maken zo een selectie. Zo kunnen we zeker zijn van een parade met aandacht voor de beleving bij het publiek en historische correctheid.

De organisatie voorziet een onkostenvergoeding in functie van het type voertuig:

Motoren en brommers: € 35Auto’s en jeeps: € 65  ==> VOLZETZwaardere voertuigen (vrachtwagens, GMC, 6X6): € 100Chauffeurs en passagiers: zie onder ‘figuranten’.


Figuranten:

We zijn hard op zoek naar figuranten in civiele én militaire kleding. Beschik je al dan niet over passende historische kledij (1940-50) en speel je graag mee als geallieerde soldaat, of bevrijde burger? Neem je graag actief deel aan de parade? Schrijf je dan zeker in!  Let wel: de parade staat in het teken van de bevrijding. We zijn dus niet op zoek naar Duitse soldaten.

Alle figuranten worden voorzien van maaltijden en/of consumptiebonnen voor tijdens de activiteiten.


Medewerker:

Wil je graag meewerken aan het evenement? Een handje helpen bij de op- en afbouw? Help je graag mee de figuranten te begeleiden, of de static-show in goede banen te leiden? Schrijf je dan in als vrijwilliger! We bekijken samen waar we nog hulp nodig hebben.

Wij voorzien een t-shirt en de nodige maaltijden voor alle vrijwilligers.

Alvast bedankt om dit historische evenement samen met ons tot een mooi einde te brengen!
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0