Stepping Out is entertainment van de bovenste plank.Vanaf vrijdag kan je in het gezellige EWT theater terecht voor een partijtje tapdans met veel humor. Stepping Out is hun nieuwste productie en een knaller van formaat! Het EWT theater pakt hier uit met het uniek theaterstuk aan de hand van Richard Harris en bekend in Broadway & West-End. Hier is de regie in handen van Door Van Boeckel die er een meesterwerkje van gemaakt heeft. Geen sinecure, aangezien de repetities gepaard gingen met spel én dans, dus er werd wat afgezien. Dit verdient op zich al een pluim, om je hieraan te wagen.


Het verhaal


Iedere donderdagavond geeft Merel tapdansles aan een klasje gedreven liefhebbers. Ze wordt aan de piano bijgestaan door de norse mevrouw Fierens, wie waarschijnlijk nog moet bevallen van haar eerste glimlach. Voor alle leerlingen is dit avondje tappen een rustpunt, een uitlaatklep of een feestje in hun drukke werkweek. Als deze bende wordt gevraagd om op te treden tijdens een plaatselijke benefietvoorstelling, gaan ze ervoor maar of ze het ook zonder kleer- of schoenscheuren zullen halen, blijft de grote vraag!


Het moet gezegd dat dit niet zomaar een zoveelste komedie is. Elk personage heeft een verhaal en dat zorgt voor verschillende lagen in het stuk, wat het voor de kijker heel interessant maakt. Meermaals wordt je meegezogen in de verhalen en krijgen ze de zaal ook muisstil om kort daarna terug over te gaan in een lach. De cast bestaat uit 9 getalenteerde dames en jawel 1 getalenteerde man, de Joris. Dit op zich zorgt al voor de nodige hilariteit. Zeker aangezien Joris op sublieme wijze vertolkt wordt door Frank De Kaey zelf, die hier de uberseut in hem naar boven haalt en zo laat zien dat hij van alle markten thuis is. Al hadden we niets anders verwacht van Frank.


Ook heel leuk in het stuk en een serieuze meerwaarde zijn de verschillende dialecten. Dan denken we maar aan Daisy Thys die voor de verandering haar Kempisch dialect uit de kast haalt en zich volledig mag laten gaan als bemoei en babbelzieke verkoopster. Iets wat ze met verve doet. Verder hebben we nog Anne-mie Gils die de macho in haar naar boven laat komen. Iets wat we niet meteen gewend zijn, maar wat haar bijzonder goed afgaat. Ook Annik Boel Pauwels komt goed weg met haar Limburgs accent en laat haar verlegen kant zien, maar vooral haar comedy talent, alsook Jasmine Jaspers die hier de tegenhanger speelt en laat zien dat Limburgers niet altijd traag hoeven te zijn. Een mooie vertolking.

Liliane Dorekens zet hier een mooi staaltje van een diva neer. Een kleine rol op de achtergrond, maar op de juiste momenten komt ze naar voor en dit zorgt voor een heel leuke twist. Zeker ook een vermelding waard is Linda De Ridder, die hier een rol neerzet dat we niet van haar gewend zijn. Meestal zorgt Linda voor het groot laweit, nu gaat ze voor een ingetogen versie en zo raakt ze ook de gevoelige snaar. Ze weet de zaal zoals altijd te doen lachen, maar ook erg te ontroeren en laat zo zien dat ze een veelzijdige en rasactrice is.


Kortom Stepping Out is entertainment van de bovenste plank.

Ben je ook benieuwd of deze top cast over het nodige tapdans talent beschikt, wacht dan niet met kaartjes te bestellen, want ze dansen de deur uit!


Nog te zien tot 23 juni in het EWT theater te Deurne.

Tickets: www.ewt.be


Foto: © Jan Liekens

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0