Sweeney Todd blaast je omver!
Gisteren ging Sweeney Todd, de langverwachte musical van Sondheim in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in première. De voorstelling loopt als een trein. Vanaf het begin word je in het verhaal meegezogen. Het mooie decor dompelt je meteen in de juiste Londense sfeer van toen. Het bestaat uit mobiele panelen die regelmatig verschoven worden en zo voor een mooie dynamiek zorgen. Het feit dat deze niet automatisch bewegen stoort zeker niet, het heeft juist zijn charme.

Verder hebben we het verhaal en dan denkt iedereen aan de film met Johnny Depp, maar dit is niet te vergelijken. Daar ze in de film gekozen hebben voor pure horror, met heel veel bloed en afhakte hoofden en dergelijke, gaat het hier meer over de diepgang van het verhaal en het lied. Natuurlijk blijft het een gruwelijk, want er worden mensen vermoord, maar dat is allemaal heel goed en sereen in beeld gebracht, met veel power suggestion. Als toeschouwer ga je dus heel hard je best moeten doen om een drupje bloed te zien. Het is een afwisseling van drama, romantiek en verrassend veel komedie.


Er wordt meermaals gelachen in het stuk en dat is vooral te danken aan An Lauwereins, die een geweldige Mrs. Lovett neerzet. Ze blinkt niet alleen uit met haar prachtige zang, maar ze bespeelt constant het publiek en flirt met timing alsof het niets is. Dat in combinatie met een meesterlijke HansPeter Janssens als Sweeney Todd, is een match made in heaven. Hij bewijst nogmaals een klassenbak te zijn, die met zijn vele persoonlijkheden en droogheid een hele mooie, zelfs grappige Sweeney neerzet zoals alleen hij dat kan en zo Johnny Depp meteen doet vergeten.

Dit heerlijke duo wordt bijgestaan door een uitmuntende cast. Zelden zoveel talenten bij elkaar op een podium gezien. Stuk voor stuk geweldige stemmen en ook enkele klinkende namen, dan denken we aan Charlotte Campion en Steven Roox, een schoon koppel en hun stemmen blenden zo mooi samen.

Maar ook Wim Van den Driessche zet een geloofwaardige rechter neer en Glenn Desmedt en Steve Deschepper zorgen samen met An Lauwereins voor de komische noot. Ook leuk om die laatste nog eens bezig te zien en dat in de rol van Bode Bamford, een rol die hem op het lijf geschreven is.

Maar het ensemble moet zeker niet onderdoen, want ook daar zijn stemmen bij die je van je sokken blazen.

Vanaf het begin krijg je al kippenvel door de prachtige samenzang. Dit wordt doorheen de voorstelling nog een paar keer herhaald, want er wordt verschillende keren meerstemmig gezongen, wat aartsmoeilijk is en je mond meermaals doet openvallen van verbazing. Daarnaast is dit een heel moeilijk repertoire en ook al worden ze bijgestaan door een sublieme live band, dit is absoluut geen sinecure en indrukwekkend voor Vlaanderen.

Kortom, dit is uniek in Vlaanderen! Iedereen moet deze productie van vzw Pateeke & Charpentier gezien hebben!

Dit is musical in zijn puurste vorm en genieten van het begin tot het einde.

Een streling voor het oog en oor.


Nog tot en met 19 mei te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.

Tickets: www.fakkeltheater.be

Meer info www.sweeneytodd.be


Foto: Goele Bormans

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0