Theater aan zee 2019 3 pareltjes die je moet zien!

Bloemen van een autist


Bloemen van een autist is een verhaal over pijn, kwetsbaarheid en een onmogelijke liefde, met een tienkoppig orkest en meer dan twintig Fratelli-spelers op scène.

Actrice Reinhilde Decleir en schrijver-regisseur Jan Sobrie verzamelden hiervoor verhalen bij de Fratelli’s, aan de eettafel, tijdens repetities, op café … Het werd een oerwoud van verhalen, over de waanzin van de wereld, de stad en de grote kleine mens daarin.  


Een Jihad van Liefde


Op 9 en 10 augustus strandt Rataplan met Een Jihad van Liefde aan @ TAZ (Theater Aan Zee). ook te zien op 11 augustus in MoMeNT Tongeren, tickets via bit.ly/2Oz24S3


Ashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten in samenspraak met Mohamed El Bachiri een theaterstuk van zijn tekst Een Jihad van Liefde (opgetekend door David Van Reybrouck).Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.


"De theaterversie van ‘Een jihad van liefde’ is sober, maar mooi en doeltreffend. Het stuk gaat verder waar het boek eindigt. Die dialogen tussen de levende El Bachiri en de overleden Lafquiri wérken"


Cloaca


Maria Goos, een vrouw, schreef met Cloaca een verhaal over mannen. Vier mannen. Pieter, Joost, Tom en Maarten. Mannen die al jarenlang beste vrienden zijn. Mannen die dromen hadden. Mannen die ambities hadden. Mannen die elk hun eigen weg insloegen. Mannen die liegen. Mannen die de schone schijn ophouden. Mannen die het gemaakt hebben. Mannen die op de proef gesteld worden. Mannen die twijfelen aan zichzelf. Mannen die twijfelen aan elkaar. Mannen die vrouwen nodig hebben. Mannen die vrouwen verwerpen. Mannen met verborgen agenda's en verlangens. Mannen die het niet meer weten. Mannen.Ontdek het gehele programma op https://theateraanzee.be/programmaRecente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0