Theater in openlucht


Sinds enkele jaren is OLT Rivierenhof uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het festivallandschap. Iedere zomer kan je genieten van meer dan 40 concerten. Deze zomer is daar ook (muziek)theater bij en comedy.DE FAMILIE VON KAPP - 05 JULI 2019


Klein Duimpje roept: WAAR ZIJN DIE HANDJES? Repelsteeltje steelt repels. Dansende schoentjes zijn besmettelijk.

Assepoester krijgt dienstencheques. Een biggetje bouwt een huisje van polyetheen.

Dimitri Leue, Von Kapp en zijn familie werken met plezier op uw heupen.Ze vertellen en zingen over sprookjes en het publiek leeft nog lang en gelukkig.


Live band met Dimitri Leue, Antoon Offeciers, Ken Pichal, Wouter Berlaen & Jordi Geuens


COMEDY ARENA - 25 JULI 2019


Een old school Comedy Line-Up in OLT Rivierenhof, da’s Comedy Arena. Elk met een eigen smoel en eigen stijl doen ze ieder hun ding op het podium. Geen wilde concepten, geen ingewikkelde plannen... één podium, één MC en zes ijzersterke comedians. Een uitgelezen kans om nieuwe namen te ontdekken, klasbakken aan het werk te zien én vooral om een avond eens goed te kunnen lachen.


Meesterverteller, het is niemand zo op het lijf geschreven als Johan Petit. Petit gaat al ‘strunkelend’ door het leven en daar puurt hij zijn verhalen uit. Die zijn vaak komisch, soms ontroerend, maar altijd vanuit het hart.

Humo's Comedy Cup winnaar Amelie Albrecht is een natural comedytalent: gortdroog, scherp, een straffe présence op het podium en een arsenaal aan fantastische grappen.


Grave griet Soe Nsuki is dolenthousiast over veel dingen. Ze is een bgirl, DJ, MC en maakt bovendien graag grapjes op een podium. Haar energie werkt steeds aanstekelijk en zorgt voor een instant feel good gevoel!

Jeroen Leenders is misschien wel de meest pure stand-up comedian van Vlaanderen. Zijn comedy bewandelt de dunne lijn tussen geschift en geniaal.


Sympathieke Nederbelg Bas Birker is een comedy ‘alleskunner’, van improvisator pur sang en beste MC van de Lage Landen tot avondvullende stand-up comedian en mentor voor velen in zijn Comedy Academy. Welke rol hij ook aanneemt, hij neemt nooit een blad voor zijn mond.


De Nederlandse Katinka Polderman draagt al 15 jaar haar unieke steentje bij aan het cabaret, geheel onverstoorbaar en origineel. Chaotische en droge geestigheid en tegendraadse taalvirtuositeit maken dat ze hoort tot de elite van de Nederlandse cabaret.

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm hoge kuif, een kunstheup én een massa grappen veroverde hij het voorbije decennium heel Vlaanderen. Verwacht je aan een grote mond en een openhartige en klare kijk op de werkelijkheid.


Met: Johan Petit, Amelie Albrecht, Soe Nsuki, Jeroen Leenders, Bas Birker, Katinka Polderman en William Boeva


WOLKEN - 09 AUGUSTUS 2019


Pieter Embrechts

Muziek. Film. Woorden. Pieter Embrechts. En een aantal gewone mensen met een uitzonderlijk verhaal. Dat zijn de ingrediënten van A Street Concert, een muzikale documentaire over inwoners van de Antwerpse Turnhoutsebaan.

Pieter Embrechts – theaterdier, acteur, songsmid en zanger – interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. En het verhaal is universeel: “De Turnhoutsebaan staat symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent. Antwerpen telt meer nationaliteiten dan New York en heeft na Amsterdam het hoogste aantal nationaliteiten ter wereld. Na een wandeling op de Turnhoutsebaan ben je dan ook op alle continenten geweest.”

Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen van deze mensen verteld wordt via songs en filmische portretten. Het is een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.


Wolken

WOLKEN is het nieuwe Nederlandstalige project van electro-songwriter Rita Zipora en dichter en muzikant Robin Block. Door hun gedeelde liefde voor Nederlandstalige teksten zochten Rita & Robin elkaar op om samen eens muziek te maken. Nadat bleek dat ze in dezelfde straat woonden kon de samenwerking niet meer stuk. Inmiddels hebben ze een EP gemaakt waar de zomerse warmte van afstraalt: een akoestische gitaar, een zachte synthesizer en een vrouwen- en mannenstem nemen je mee in de wereld van WOLKEN. De van de EP afkomstige singles 'Vaart' en 'Misschien Dat Het Vandaag' zijn de afgelopen tijd al uitgegroeid tot radiohits in België waar ze wekenlang in de dagrotatie van Radio 1 stonden. Ook in Nederland waren er lovende woorden vanuit de radio. Frits Spits zei over single 'Polaroid' in De Taalstaat (NPO Radio 1): "Prachtig is dit, breekbaar als glas".


Met: Pieter Embrechts en Rita & RobinRecente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0