Theater M zet holebi-rechten in de spotlights in een ijzersterk nieuw seizoen.Theater M, het gezellige Mechelse theater, heeft de aftrap gegeven van haar negende seizoen, in het gezelschap van verschillende bekende gezichten. Het wordt een mix van twee nieuwe eigen creatie's, enkele hernemingen en tal van gastproducties. De vrouw staat hierin centraal. Theater M staat er ook om bekend om gevoelige thema's onder de aandacht te brengen.


Twee eigen producties


F!ERceIn F!ERce maken we kennis met een fragiele twintiger, een foefelende beursmakelaar en een fenomenale travestiet eind jaren '60 in New York. De voorstelling is gebaseerd op feiten die 50 jaar geleden gebeurden en gekend zijn als de Stonewall Riots. Rond deze productie werd een volledige randprogrammatie uitgewerkt met het 'HuisvandeMens'. Zo zal in de kelderruimte van Theater M een tentoonstelling te zien zijn, wordt er een debat en een lezing gehouden en zal de documentaire 'Dus ik zweeg' worden vertoond. Pieter van Keymeulen, Johan Kalifa Bals en Yves De Lathauwer spelen drie mannen die verwikkeld raken in een nachtelijke opstand tegen politiegeweld.


Vanaf 10 oktober 2019De Ideale Vrouw
De tweede productie wordt een feelgoodkomedie rond polyamorie. Als je niet kan kiezen tussen twee vrouwen, waarom dan niet omgaan met allebei? Is vriendschap bestand tegen ontrouw en jaloezie? Heeft de man de macht in deze polyamorie of hebben - zoals al eeuwen het geval is - de vrouwen het voor het zeggen?


Vanaf 19 maart 2020


Hernemingen


Yallah, naar België

Theater M besloot om dit seizoen enkele vorige creatie's terug te programmeren. 'Yallah, naar België' is er zo één.

Deze komische voorstelling met Helga Van der Heyden en Youssef El Mousaoui over de eerstegeneratiemigranten zal dit seizoen ook toeren in Nederland, maar dit najaar dus ook éénmaal terug te zien zijn in Mechelen.


28 september 2019


Stück 3571Met deze herneming van 'Stück 3571' zal iets minder hard gelachen worden. Stefan De Waele vertelt in deze monoloog het verhaal van Paul De Bruyne die opgepakt wordt tijdens WOII en in het Fort van Breendonk wordt opgesloten. Deze aangrijpende voorstelling werd gemaakt op basis van getuigenissen van mensen die Breendonk hebben overleefd.


15 en 17 november 2019


GatenDe laatste herneming is een voorstelling die vorig seizoen ook al te zien was bij Theater M. 'Gaten' is een mooie voorstelling over wel of niet vergeten, over verdwalen in het geheugen. Walter Smits en Ken Verdoodt spelen grootvader en kleinzoon. Regisseur Lieven Debrauwer is erin geslaagd om het thema 'dementie' op een fijne, licht komische manier onder de aandacht te brengen.


2 en 3 mei 2020


Tal van gastproductie's en voor elk wat wils, maar wij pikken er graag enkele bijzondere uit.


Oud Ijzer
Een productie van Wuivend Riet en een zwarte komedie die thema's als identiteit, aftakeling, liefde en dood aankaart. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Marilou Mermans speelt deze voorstelling éénmalig samen met Yorgo Fontaine en Faye Jacquemin.


5 oktober 2019


Vranke Vrouwen
Het Wuivend Riet speelt ook deze voorstelling éénmalig. Aafke Bruining en Ellen Van de Poel vertolken acht inspirerende en empathische vrouwenportretten. Verhalen die raken, doen glimlachen, doen mijmeren en doen nadenken.


21 februari 2020


Mijn briljante scheiding

In dit stuk vertelt Annemarie Picard op een eerlijke, confronterende, soms pijnlijke manier, maar vol amusante anekdotes als Angele over haar lang aanslepende echtscheiding. Deze éénmalige voorstelling sprint van het tragische naar het komische in een oogopslag.


7 maart 2020


Tussen zussen
De rode draad rond 'de vrouw' wordt gretig doorgetrokken in een indringende voorstelling met Marleen Merckx en Anne-Mie Ruyten over de moeizame relatie tussen twee zussen. Familie kan je niet kiezen en soms botst het wel eens.

Humoristisch, herkenbaar en met een vleugje ontroering. Een éénmalige voorstelling van Paljas Producties.


25 april 2020


Daarnaast kan je niet alleen genieten van een voorstelling, maar je kan ook je smaakpapillen verwennen door een Dinner & theatre formule te kiezen.


Voor aanvang van de voorstelling geniet je dan van een heerlijk diner in de prachtige gewelfde kelder, all inclusive! Een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Drank (wijn, waters, koffie en thee) inbegrepen voor slechts € 38.


'Dinner & theatre' - voorstellingen:


Vrijdag 18 oktober 2019: F!ERce

Vrijdag 15 november 2019: Stück 3571

Vrijdag 21 februari 2020: Vranke vrouwen

Vrijdag 20 maart 2020: De ideale vrouw

Vrijdag 17 april 2020: Er was eens...


De maaltijd wordt geserveerd in het kelderrestaurant om 18u30, met aansluitend de voorstelling in de theaterzaal om 20u30.


Aangezien de vrouwen centraal staan, worden die ook getrakteerd op een 'Ladie's Night', maar ook de mannen worden niet vergeten, want er is ook een 'Men's Night'.


Tijdens deze avonden worden respectievelijk de dames en de heren op lekkers en goodies getrakteerd.

Uiteraard zijn op beide voorstellingen zowel heren als vrouwen welkom.


'Ladie's Night' - voorstellingen:


Zaterdag 14 december 2019: Deel mij

Zaterdag 15 februari 2020: Hartenvrouw


'Men's Night' voorstellingen:


Zaterdag 25 januari 2020: Full Contact Tour


Tot slot organiseert Theater M ook een heuse workshop 'theater' voor de kids met acteerambitie's. 'Thuis'- actrice Elise Roels zal ze met open armen ontvangen en de kneepjes van het vak leren tijdens de krokusvakantie in februari 2020. Dit is voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Op het einde van de week mogen de kids hun talenten showen tijdens een supercool toonmoment op het grote podium. Zo kunnen ze meteen ervaren hoe het voelt om op de planken te staan.


Heel wat te beleven dit seizoen bij Theater M, dus wij hebben er nu al zin in!


Alle producties zijn terugvinden op de website, alsook alle info:

www.theaterm.be

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0