Theater op school: desinteresse bij leerkrachten en directie is gewoon te groot

Stel je een naschoolse opvang voor die activiteiten coördineert met de naburige muziek- en kunstacademie. Kinderen volgen er workshops muziek, musical en maken kennis met theater. Dat zou onderdeel van het nieuwe onderwijs plan kunnen zijn, maar het zal jammer genoeg nog wel even duren voor theater en cultuur terug een belangrijk onderdeel wordt in het onderwijs. Het lijkt wel alsof afgelopen jaren de anticultuur werd ontwikkeld. Theater, kunst en literatuur zijn secundair geworden.


“Theater- en danseducatie helpt kinderen om zichzelf te durven tonen, ook in hun kwetsbaarheid”

In 2017 heeft minister van Onderwijs Hilde Crevits en toenmalig minister van Cultuur Sven Gatz het Vlaams Parlement toegelicht hoe ze met investeringen in cultuureducatie meer leerlingen zin willen doen krijgen in cultuur. Ze stelden er hun actieplan voor dat cultuurorganisaties en leerkrachten dichter bij elkaar brengen en ideeën aanreikt om cultuur tastbaarder te maken in het onderwijs.


2 jaar later is gebleken dat het plan veel te vrijblijvend is en heeft theater op school nog niet zijn plek gevonden. Ondanks door inspanning als De cultuurspiegel en Cultuurkuur is de desinteresse bij leerkrachten en directie gewoon te groot.
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0