Theaters kleuren vuurrood

Het is vijf voor twaalf in de evenementensector. Daarom werden vanavond om 21.00u concertzalen en theaters vuurrood aangelicht. Om stipt 23:55u wordt de stekker eruit getrokken en doven de lichten.


Dit alles om aan te geven dat de evenementensector sinds half maart helemaal stil staat. Organisatoren, zalen, toeleveranciers en andere bedrijven uit de sector worstelen om overeind te blijven door de opgelegde 1,5 meter beperkingen. De actie is bedoeld als krachtig signaal naar de politiek om de steunpakketten voor de sector verlengd te krijgen tot we weer volledig aan het werk kunnen - zonder de 1,5 meter maatregelen.Op sociale media worden massaal profielfoto’s veranderd naar eentje met een oranje kruis en de woorden ’Sound of Silence’ – of ’SOS’ – eroverheen. Maar wat betekent het eigenlijk?


Eventorganisaties, cultuurhuizen, werknemers en sympathisanten willen met de banner “hun onmacht”, het gebrek aan perspectief en de stilte van de overheid rond evenementen aan de kaak stellen. Eind juli werden enkele versoepelingen van de coronamaatregelen teruggedraaid en ook voor de evenementensector had die beslissing negatieve gevolgen. Zo werd onder meer de maximale capaciteit voor evenementen binnen en buiten teruggeschroefd en verkleinde de sociale bubbel naar vijf mensen.


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0