Tinne Oltmans & TeamJacques vzw samen tegen pesten!

Omdat TeamJacques vzw theaterproducties het onderste uit de kan wil halen om pesten tegen te gaan, kondigen ze met grote trots hun meter voor Het Ei van Oom Trotter, de musical aan. Tinne Oltmans, tevens het gezicht van de grote STIP IT campagne van Ketnet, wordt met veel plezier trotse meter van het project. Musical is uiteraard geen onbekende voor Tinne, zo speelde ze onder andere in Zoo of Life (2018), Doornroosje, de sprookjesmusical (2018) en binnenkort is ze te zien in Mamma Mia. Volgens Jonas Jacques, voorzitter van de vzw, is Tinne de perfecte meter voor dit project: “Tinne kent de wereld van musical en haar ervaring zal ons ongetwijfeld nog meer leren. Toen ik met de regisseur Hannes Vandersteene praatte over de thema’s van de musical kwam al snel Tinne Oltmans ter sprake, want kinderen kijken sterk op naar haar”.


Dat TeamJacques theaterproducties een statement wil maken tegen pesten en ongelijkheid, werd reeds duidelijk aan de hand van hun eerste producties. Blinker de musical (naar het boek van Marc de Bel) in 2015 en Jan Zonder Vrees, de musical in 2017 bevatten deze thema’s. Ondertussen gaat de derde productie Het Ei van Oom Trotter, de musical – opnieuw Marc de Bel – op 28 april in première waar opnieuw de strijd tegen pesten centraal staat.


Niet enkel bekende Vlamingen en andere grote namen zetten zich dus achter de STIP IT actie, maar ook de theatervereniging uit Brugge zet op die manier een stapje naar een betere maatschappij zonder pesten.


“we kunnen dan wel ouders bereiken met onze shows, maar het zijn vooral de kinderen die we willen overtuigen met de verhalen van Marc de Bel. Daarom organiseren we schoolvoorstellingen”, zegt Dries Jacques.

Ondertussen zijn deze voorstellingen allemaal uitverkocht en behandelen de leerlingen ook naast de musical maatschappelijke thema’s via een educatief pakket dat TeamJacques vzw ontwikkelde.


De regisseur van deze familiemusical staat alvast te popelen om binnenkort in première te gaan. “Het wordt een schitterende show met allerlei nieuwe facetten. Na Jan Zonder Vrees, de musical ben ik opnieuw aan de slag als regisseur bij TeamJacques en het is fijn om een volledig nieuwe show te regisseren!”, zegt Hannes Vandersteene. Ook Hannes zet zich achter de anti-pestcampagne en kent de musicalwereld als geen ander.


Van de vier reguliere voorstellingen zijn er reeds drie uitverkocht. Er zijn enkel nog tickets te verkrijgen op 1 mei om 19u30. TeamJacques verwelkomt jullie graag op deze grote familiemusical in De Valkaart te Oostkamp. Tickets en info op www.teamjacques.be!Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0