Toneelhuis zoekt artistiek directeur

Guy Cassiers zal eind 2021 na 15 jaar zijn mandaat van artistiek directeur beëindigen.  De directie van Toneelhuis bestaat uit een artistiek directeur en een zakelijk directeur. Gezamenlijk delen ze de eindverantwoordelijkheid voor zowel het artistieke als het zakelijke beleid van Toneelhuis.


Toneelhuis opereert in het brede kunstenveld en wil ook in de toekomst blijvend inzetten op toonaangevende producties met een internationale uitstraling.  Tegelijk wil Toneelhuis als stadstheater de stad ook meer dan ooit verbinden bij zijn werking: inzetten op stedelijkheid en diversiteit in al haar aspecten; via projecten, in de samenwerking met verschillende stedelijke partners en in dialoog met een breed en divers publiek. Dat breed publiek aanspreken is een opdracht voor een artistiek directeur die binnen deze waarde ook door nieuwe producties "vers" publiek naar het toneelhuis krijgen.PROCEDURE

Sollicitatie met CV en krachtlijnen van een toekomstvisie voor de rol van Toneelhuis als stadstheater op twee à vier pagina’s ten laatste op vrijdag 6 september 2019 verzenden aan voorzitter Johan Swinnen: johan.swinnen@toneelhuis.be. Een eerste selectie gebeurt op basis van de ingezonden sollicitaties. Voor geselecteerde kandidaten is een procedure voorzien die een presentatie, een mondeling gesprek met de jury en een potentieelinschatting kan bevatten.   


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0