Wie zal de theaterprijs winnen van De Acteursgilde

Voor de uitreiking van de theaterprijzen werkt de Acteursgilde voor het eerst samen met Het TheaterFestival.


We willen de hoogstaande kwaliteit van onze theateracteurs en -actrices in de schijnwerper zetten, en daarvoor is Het TheaterFestival natuurlijk de perfecte context, zegt woordvoerder van de Acteursgilde Michaël Pas.

Dat we tegenwoordig internationaal hoge ogen gooien met onze Vlaamse televisiereeksen en films, heeft ook te maken met het hoge niveau van ons theater. In de repetitiezaal en op de planken ontwikkelt een acteur zijn vak. Voor een publiek sta je bij wijze van spreken naakt, je kan je niet verschuilen achter technisch vernuft of montage.


Een vakjury van twaalf acteurs en actrices bezocht in totaal meer dan tachtig voorstellingen. Ze maakten een shortlist, waaruit elk lid van de Acteursgilde zijn of haar meest gewaardeerde acteursprestaties mag aanduiden.


De genomineerden zijn:


In de categorie meest gewaardeerde prestatie actrice:


Evgenia Brendes voor Dounia B.Kristien De Proost voor All InclusiveJanne Desmet voor CraqueléGreet Jacobs voor Misschien MariekeCharlotte Vandermeersch voor Buzz


In de categorie meest gewaardeerde prestatie acteur:


 Peter De Graef voor Twee ZielenJohan Heldenbergh voor MarxGorges Ocloo voor Wat is de WatDanny Ronaldo voor Doe de Groeten aan de GanzenMichael Vergauwen voor Who’s afraid of Virginia Woolf


De jury reikt ook een prijs uit aan het ensemble met het meest gewaardeerde samenspel.

De uitreiking vindt plaats vanaf 20u30 in de Balzaal van Vooruit. Nadien feest De Acteursgilde vrolijk de nacht in tijdens de Nacht van de Acteur.


Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0