Uur van de waarheid

NTGent gaat de zomer in met 'Uur van de waarheid', een intieme ontmoeting met nieuwe performers, gecoacht door Luk Perceval, op onbekende plaatsen in de schouwburg.


Tijdens het 'Uur van de Waarheid' krijgen tien spelers de gelegenheid om zich voor te stellen aan NTGent. Ze werken twee weken lang aan hun performance onder begeleiding van regisseur Luk Perceval, huisdramaturg Steven Heene, auteur Peter Verhelst en choreograaf Ted Stoffer.

Tijdens het laatste weekend van juni tonen ze het eindresultaat op verschillende plaatsen in de NTGent Schouwburg. Bedoeling van het Uur van de Waarheid is om op de essentie te focussen: een betekenisvolle spanning opbouwen en dit een uur lang volhouden. Deze workshop is een les in acteerkunst.

Elk van de performers kiest een ruimte in de NTGent Schouwburg waar hij of zij in wil werken. De fietsenstalling, het wassalon, de toiletten, alles kan. Luk Perceval legt hen toch een paar regels en beperkingen op, om zich volledig te kunnen focussen op de essentie. 1 uur, 1 ruimte, 1 rekwisiet.

"Alles is mogelijk, behalve jezelf pijn doen of het gebouw afbreken."

‘Uur van de waarheid’ kende eerdere succesvolle edities in theaterscholen in Duitsland en Nederland. Tijdens vorige edities werkte Perceval altijd met studenten, deze keer is de groep veel diverser. Zowel jonge als iets oudere acteurs stellen zichzelf (opnieuw) voor. Artiesten met Turkse, Australische, Italiaanse, Colombiaanse of Russische roots vervolledigen het team. Elk van hen heeft een straf verhaal te vertellen. 

De evolutie die Oxana Sankova (Rusland, studeert regisseur aan ROTCS), Iante Roach (Italiaans/Australisch, woont in London), Naim Erbaba (Turks acteur, woont sinds 3 maand in Gent), Kevin Klein (Suriname), Tim Van Hoecke (Gentse acteur die 20 jaar gelden aan Kask afstudeerde, 3 jaar acteur was, dan een fietsenzaak runde, en nu terug naar theater wil), Maria Canon (Colombia, wonend in Frankrijk), Jonathan Lambrechts, Birgit Welink (Nederlands/Duits), Adele Raes en Louise Bergez (jonge Gentse actrice) gedurende twee weken maken is dagelijks te zien in een korte video op de Facebookpagina van NTGent.


Op zaterdag 29 en zondag 30 juni stelt NTGent vanaf 13 uur de deuren open voor pers en publiek. De performances starten op verschillende momenten waardoor het mogelijk is om er meerdere te bekijken. De laatste performances starten om 21 uur.

Meer info via https://www.ntgent.be/nl/producties/uur-der-waarheid
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0