Vlaamse musical krijgt een tweede leven in Nederland

Eind 2016 ging Judas Theaterproducties aan het brainstormen om iets nieuws te creëren, dit keer zonder subsidies. Sam Verhoeven kwam al snel op het idee om iets rond Marilyn Monroe te doen. Marilyn Monroe is een iconisch figuur met een mysterieuze kant en dat gaf heel wat mogelijkheden.


Judas Theaterproducties ging aan de slag en contacteerde Allard Blom voor het script, die stond in het begin niet te springen om weer eens een "bio" musical te maken. Maar uiteindelijk schrijven ze op 2 maanden het script en werd ook de muziek gecomponeerd.


Begin februari 2017 ging de productie dan in première in het Fakkeltheater. Goodbye, Norma Jeane, een musical over de laatste avond van Marilyn Monroe was geboren.Het Verhaal


Marilyn Monroe. Een actrice. Een wereldberoemd icoon. Een begeerd sekssymbool. Een turbulent leven. En een dood waarover nog altijd de meest bizarre verhalen rond gaan. Wat gebeurde er op 5 augustus 1962?

Het is 1984. Henri Mortensen, een jonge en ambitieuze journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe en waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.


Nu in Nederland


De 'kleine' musical 'Goodbye, Norma Jeane' was in Vlaanderen een groot succes en tourt nu door Nederland. Brigitte Heitzer, tweevoudig Musical Award winnares speelt de Jonge Marilyn Monroe. Jane Edwards zal worden gespeeld door Ellen Pieters en Soy Kroon neemt de rol op zich van de jonge journalist Henri Mortensen. Op 10 februari gaat de musical in gouda in première.


De volledige speellijst kan je checken op: https://www.marilynmusical.nl/headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0