VRT-personeel gaat betogen live op tv

Op 5 december organiseren de vakbonden en de personeelsleden van de VRT een optocht naar het Martelaarsplein waar de Vlaamse regering huist.


‘Het is de bedoeling om met camera’s, ploegen en decorstukken naar het plein te verhuizen en vandaaruit uit te zenden’, zegt Michelle Graus van ACOD VRT. De vakbond kondigde de actie gisterenavond aan op een bijeenkomst van Hart boven hard. ‘Het is het begin van een hele campagne.’


De VRT-personeelsleden willen met die actie aan de regering duidelijk maken dat ze niet alleen onderhandelt met één CEO over de toekomst van de openbare omroep, 'maar ook met 2.000 personeelsleden en de hele samenleving’.


‘Een sterke openbare omroep is belangrijk voor een gezonde democratie’ zegt Graus. ‘En uit het regeerakkoord leiden we af dat er een serieuze aanslag op de omroep dreigt.  Dat regeerakkoord legt de VRT 12 miljoen euro aan besparingen op. Volgens berekeningen van de VRT-directie zouden die door extra maatregelen kunnen oplopen tot 40 miljoen euro.


De VRT ondersteund jaarlijks meer dan 200 live performance activiteiten zoals theater, musicals, optredens enz... De organisatoren van deze events zullen de eerste zijn die de besparing voelen.

De actie staat gepland om 5 december in de namiddag omdat die dag een mediacommissie plaatsvindt.headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0