Wat zou jij doen met 10 miljoen?

Patrick Onzia mocht vandaag als gastheer de cast voorstellen van ’t Groot Lot en dat werd gedaan ze in alle stijl aan het kasteel van Wissekerke. Na het grote succes van ’t Schoon Verdiep brengt de Komedie Compagnie opnieuw een stuk van toneelschrijver Ray Cooney. Leuk om weten is dat Patrick het stuk zelf ook al eens gespeeld heeft.En het was niet zomaar een persvoorstelling. De eerste leden van de cast mochten samen aankomen in een prachtige witte limousine.


De cast


De eerste die uit de limo mocht stappen was Dirk Lavrysen. Hij speelt deze keer zelf niet mee maar mag wel de regie van een cast van 8 geweldige acteurs op zich nemen.


Als tweede kwam Frank Hofmans uit de limo gestapt. Frank was onlangs nog te zien in seizoen 28 van Familie als Mick Bertels en mag nu de rol vertolken van The Godfather in zijn eerste stuk bij de de Komedie Compagnie“Ik moet me daar niet op voorbereiden op zo een rol, ik ben dat gewoon. ’t Is zo ene da ge ni wilt tegenkomen in den donker.”

Vervolgens was het de beurt aan David Michiels en Ludo Hellinx. Ludo en David spelen beide de rol van inspecteur, maar elk een heel ander type.


“Den ene inspecteur is nen deftige en den andere iets minder” volgens David.

Aan jullie uiteraard om te gaan ontdekken wie welke rol mag spelen.

“Wat is ’t Groot Lot ? Misverstanden, misverstanden, misverstanden en dolkomische situaties” vat Ludo het mooi samen.

Peter Van Asbroeck klauterde als volgende uit de limousine. Voor zijn rol mag hij zelf wel achter het stuur kruipen want hij speelt Bob, de taxichauffeur.

“Bob is een rasechte antwerpenaar, gene zever.” zo ziet Peter zijn personage.

Christophe Stienlet mag als laatste de limo verlaten. Hij speelt de rol van Jean-Philip, de beste vriend van Alain.


Daarmee was de limo leeg en was het de beurt aan Dirk Van Vooren, die de hoofrol vertolkt in dit comedystuk, samen met de 2 dames in het stuk, Jasmine Jaspers en Joyce de Troch. Zij lieten de limousine links liggen en namen even de helikopter die landde op het domein van het kasteel. Van een entrée gesproken! Maar als je ’t groot lot wint, mag je wel toekomen in stijl of niet?!


Dirk mag als Alain De Vliegher de rol van de saaie boekhouder spelen met Jasmine Jaspers aan zijn zijde als de brave huisvrouw Sylvie De Vliegher.“of ik in het echte leven ook een brave huisvrouw ben, dat is een vraag die je aan mijne man moet stellen. Maar braaf zou ik me niet bepaald noemen ” aldus Jasmine.

Joyce mag zich aan de zijde van Christophe Stienlet begeven als zijn wederhelft. Joyce zou Joyce niet zijn als ze zich niet zou laten in de watten leggen door de mannen en liet zich dus mooi uit de helikopter dragen door Patrick Onzia.


Joyce en Christophe zijn in het echte leven aangetrouwde familie en spelen in het stuk een koppel. Hoe zou Joyce haar zus reageren op een kusscène? “Het blijft in de familie dan mag dat” zeggen Joyce en Christophe geamuseerd.


“Het blijft in de familie dan mag dat”

Voor Joyce is het 16 jaar geleden dat ze zich op de theaterplanken begaf. Maar in heel het mediagebeuren is theater altijd haar passie geweest. “Ik pastte in het profiel dat ze zochten en mijn performance op de auditie was blijkbaar toch ook goed verlopen aangezien ik hier sta” zegt Joyce.


De persvoorstelling werd decadent afgerond door, hoe kan het ook anders het weggooien van geldbriefjes...Het verhaal


Alain De Vlieger, een lusteloze maar brave kantoorbediende van middelbare leeftijd; zijn vrouw, Sylvie, eveneens uitgeblust, is huisvrouw en compleet vastgeroest in hun saaie alledaagse leventje. Op weg van het werk naar huis verwisselt Alain per ongeluk zijn koffertje met dat van een Russische gangster. Hij opent de koffer in een plaatselijk café en ontdekt daarin tien miljoen euro.


Vanaf dat moment wil hij alleen nog maar zijn oude leventje van hard werken ruilen voor nietsdoen, het geld meenemen en zo snel mogelijk samen met zijn vrouw vluchten. Thuisgekomen wacht Alain echter een verrassingsverjaardagsfeestje met een bevriend koppel, Jean-Philip en Véronique, dat Sylvie in het geniep aan het voorbereiden was.


Hij boekt heel impulsief meteen een vlucht naar de Braziliaanse zon en belt een taxi voor 2! Voor ze echter kunnen vertrekken komen de vrienden toe en dagen er ook heel wat onverwachte figuren op. Het begin van een dolle avond met onverwachte wendingen!


Wat zouden de acteurs zelf doen met 10 miljoen?


Frank Hofmans: Geen idee, ik heb alles om gelukkig te zijn, ik kan me dat echt niet inbeelden dat ik zoveel geld zou hebben.


David Michiels: Een mooie reis maken en een huis kopen in Oostenrijk.


Ludo Hellinx: Aan mijn kinderen geven maar ook iets voor mezelf houden voor een stulpje ergens in het mooie Noorwegen te kopen.


Peter Van Asbroeck: Een ruimtereis maken aangezien dat nu tegenwoordig kan.


Christophe Stienlet: De toekomst van mijnn kinderen verzekeren, Komedie Comagnie subsidiëren en heel veel star wars speelgoed kopen! (Christophe is een echte verzamelaar)


Dirk Van Vooren: Ik bel eerst en vooral al mijn vrienden op om te zeggen dat ik dat niet gewonnen heb!


Jasmine Jaspers: Eerst mijn dokterskosten betalen van het flauwvallen en dan goed gaan eten met mijne man, een groot feest geven en een wereldreis maken en dan nog wat uitdelen aan enkele mensen.


Joyce De Troch: mijn ventje zou misschien een helikopter willen en ik zou eens graag goed op reis gaan maar voor de rest zou ik blijven doen wat ik doe want ik doe het allemaal graag, maar dan wel met de luxe van nooit zonder geld te vallen.En jij, wat zou jij doen met 10 miljoen? Ga eens kijken naar ’t Groot lot, misschien doe je wel inspiratie op!


Vanaf 15 november tot en met 8 december 2019 in Theater Elckerlyc

Info & tickets:www.elckerlyc.be


Foto's: Stijn Vandeput

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0