Wordt maandag de nieuwe theater avond?

Wereldwijd is maandag bijna overal al jaren "Closing of dark day". De dag dat het theater gesloten is, de lichten uit blijven en de artiesten van een dagje vrij genieten. Theaterdagen in Vlaanderen zijn vooral op Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondagmiddag. Maar zoals onze manier van TV kijken continu verandert is dit ook het geval in de Theatersector. Meer theaters en producenten zien maandag als een verlenging van hun theateraanbod.


8 muzikale maandagavonden in het Fakkeltheater met: “Chansons Charmantes” 


Vorig seizoen liep het Theatercafé van de Rode Zaal 8 keer vol voor “Chansons Charmantes”, het gezelligste café-chantant op maandagavond in een productie van Fakkeltheater en Herman Van Hove.

Het nieuwe seizoen start op 14 oktober 2019 met Ann Van den Broeck. Maar ook Anne Mie Gils, Lissa Meyvis, Ode an die Freunde, Eddy et les Vedettes, Sam Verhoeven, Barbara Dex en Jo Lemaire zijn dit seizoen te gast. De warmte en de gezelligheid van het Theatercafé van de Rode Zaal zorgen telkens voor een bijzondere sfeer. Deze unieke maandagavonden zijn dan ook altijd snel uitverkocht. Snel zijn is dus de boodschap.


Het EWT- theater in Deurne

Ook het EWT theater in Deurne loopt vol op maandagavond. Op dit moment loopt de voorstelling Klep Toe! ook op maandagavond. Het Verhaal gaat over De Petrochemie in de Antwerpse haven. Veel lachen en soms veel miserie onder de zware jongens van 't Stad, een stevige West-Vlaamse dame en een interim uit Polen. Als er door een herstructurering van een ambitieuze, jongere manager een kop moet rollen, vallen veel maskers af, is het opeens 'ieder voor zich' en wordt het duidelijk pompen of verzuipen. Ook hun volgende productie Flikken in verwachting speelt op maandag.


Echt Antwaarps Theater


Het Antwaarps theater heeft de deuren van hun eigen theater dicht gedaan, maar dat wil niet zeggen dat je minder kans hebt om een voorstelling van hun bij te wonen. Ook zij kiezen vanaf dit seizoen (in de Arenberg) om voorstellingen te geven op maandag, dinsdag en woensdag.


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0