Zijn de Hollandse bubble seats de toekomst?

Naar verwachting is in Nederland binnenkort theater toegestaan met100 bezoekers. Zo zal Nederland één van de eerste landen zijn die de theaterdeuren terug opent. De Kleine Komedie en Carré herstarten op wel een héél inventieve manier.


De reguliere stoelen in de piste van het theater worden vervangen door bankjes van 2 personen. Zo kan je naar het theater met iemand uit je zogenaamde "bubble". Zo hoopt het theater toch nog een bijzondere en intieme theaterbeleving te creëren. Voorstellingen duren maximaal anderhalf uur zonder pauze. Tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de anderhalvemeter-regel. Veiligheid van bezoekers, medewerkers en artiesten staat voorop.


De bubble seats zijn een start om op te kunnen bouwen naar een nieuwe vorm van een maximale veilige zaalbezetting met o.a. anderhalvemeter- indeling.


NIET VOOR GROTE PRODUCTIES

Niet alle voorstellingen zullen op deze manier nog of al kunnen omwille van de productiekost. Sinds kort beginnen de grotere productiehuizen in Nederland hun kalender spontaan leeg te maken tot in het voorjaar van 2021. Er komen dan wel weer "kleinere producties" in optie te staan voor het najaar van 2020 te vullen.


STAGE ENTERTAINMENT ZAL GEEN PRODUCTIES MEER OPSTARTEN IN 2020.

Vanwege het geringe perspectief op een financieel gezonde heropening van de theaters verwacht Stage Entertainment Nederland zijn voorstellingen tot het voorjaar van 2021 niet te kunnen spelen. Hierdoor ziet de musicalproducent zich genoodzaakt de programmering te herzien. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland:“Inmiddels zijn onze theaters drie maanden gesloten en kunnen onze voorstellingen niet gespeeld worden. Een trieste situatie, waaraan helaas voorlopig geen einde lijkt te komen. Sterker nog, het lijkt erop dat onze branche als laatste aan de beurt is, om weer open te kunnen gaan. Die voortdurende onzekerheid heeft de directie van Stage Entertainment Nederland gedwongen deze belangrijke beslissingen op het gebied van de programmering te nemen. Wij doen er alles aan om deze moeilijke en ingrijpende tijd zo goed mogelijk door te komen en daarna sterker terug te komen.”

De herziene programmering gaat uit van een geleidelijke opening van de shows en theaters, zodat het publiek weer langzaam opgebouwd wordt.
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0