Kan dit bij ons ook zo? De exit strategie van Broadway na Corona

Elke sector zoekt oplossingen om veilig opnieuw open te gaan. Ook in New York het mekka van theater en musical zijn ze plannen aan het bespreken voor opnieuw te openen. De overkoepelende organisatie van de "off en on Broadway" theaters heeft een voorstel gedaan naar zijn leden voor de heropstart van de theaters. Zo zouden de theaters veilig kunnen opengaan vanaf juli.


Virologen zijn wel gewonnen voor het plan, grotere theaters onderzoeken dan weer of de productiekost niet te hoog is in vergelijking met het maximum aantal tickets dat men zou kunnen verkopen. De belangrijkste punten uit het voorstel:


Residents only

Het theater opent enkel voor inwoners van de VS. Internationale bezoekers worden niet toegelaten tot de stad NY zich terug in een soort van “Business as usual” scenario zal bevinden. 


Beperkte ticketverkoop


Je kan per productie 1 order plaatsen voor maximum 4 personen/tickets. De personen die samen in 1 order bestellen moeten wel tot een gezin, familie behoren of al enige termijn zonder symptomen in hun “daily social circle” zitten. Men rekent hiervoor wel op de “responsibility” van de tickethouders. Per order zullen er links en rechts stoelen geblokkeerd zijn. Voorbeeld zie fotoToegang tot het theater


Allereerst zal iedereen door de desinfectie terminals moeten aan de ingang van het theater. Daarnaast is het dragen van een mondmasker verplicht. In normale omstandigheden opent een theater ongeveer 30-45 min voor aanvang en komt iedereen tegelijk aan. Nu zal het inchecken gefaseerd moeten gebeuren. De zaal zou worden opgedeeld in incheck periodes aan de hand van je stoel en rijnummer.

Door alle mogelijke deuren in het theater, ook de nooduitgang en artiesteningang te openen kan dit op een veilige en vlotte manier. Een ticket zou er dan zo kunnen uitzien. (zie afbeelding) Ook worden papieren tickets niet aanvaard.


Show


Opmerkelijk is het advies om effecten, acteurs en andere zaken die normaal gezien in de zaal plaatsvinden te schrappen en enkel op het podium te spelen. Zo hoeft men zich niet om te draaien en blijft iedereen in één richting kijken is hier de motivatie.


Tenslotte


De voorstellingen zullen geen pauze hebben en de horeca faciliteiten in het theater blijven voorlopig gesloten. In de toiletten worden het aantal personen beperkt en dit via een wachtrij met social distance mogelijkheden. headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0