Zomer van Antwerpen organiseert theater en circusvoorstelling voor blinden en slechtzienden

Een circusvoorstelling voor blinden en slechtzienden: op 10 augustus zal Zomer van Antwerpen de voorstelling 'Lexicon' van NoFit State voorzien van audiodescriptie. Een eerste keer voor het festival en eveneens voor het desbetreffende gezelschap.

Op vraag van VeBes, Vereniging van Blinden en Slechtzienden, organiseert Zomer van Antwerpen voor de eerste keer een circusvoorstelling met audiodescriptie. Op 10 augustus beschrijven twee audiobeschrijvers hoe de acrobaten door de lucht vliegen en wat er op scene gebeurt tijdens de matineevoorstelling van Lexicon van het Welsche circusgezelschap NoFit State.“We gaan al jaren naar voorstellingen van Zomer van Antwerpen, maar dit is de eerste keer dat we naar het circus kunnen. We zijn dus heel benieuwd. Alle tickets waren op een wip de deur uit”, aldus Lesley De Ceulaer van VeBes. Ook productieleider Rebecca Davies van het circusgezelschap NoFit State is opgetogen. “We speelden al langer met het idee om een voorstelling met audiodescriptie te organiseren, maar we hadden hier niet de financiële middelen voor. Toen Zomer van Antwerpen met dit voorstel kwam, twijfelden we geen moment.”


De slogan van dit jaar luidt “Zomer voor iedereen!”. Met dergelijke initiatieven wil het festival dit verhaal kracht bij zetten. Het festival haalt in het kader van haar 25-jarig bestaan donaties bij haar publiek op om deze werking in de toekomst verder uit te kunnen breiden. De teller stond 12 juni al op €4657, het totaalbedrag wordt aan het eind van de zomer bekend gemaakt.  

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0