Zomerfabriek opent Zomer van Antwerpen

Zomer van Antwerpen telt af naar de opening van de 25e editie van het festival, van 21 juni tot en met 1 september 2019. De zomeractiviteiten worden in gang gezet met de opening van de Zomerfabriek, de creatieve hotspot in Antwerpen Berchem, op vrijdag 21 juni, gevolgd door de opening van de Zomerbar op maandag 24 juni.       

Zomerfabriek, creatieve hotspot De Zomerfabriek, gevestigd op het terrein van een oude gasfabriek aan de Minkelersstraat, opent jaarlijks in de zomermaanden de deuren voor een programma vol muziek, feestjes en sport. Nieuw dit jaar is de inhoudelijke bijdrage van 30 jonge, ondernemende creatievelingen die via een open call een idee indienden voor een project op de Zomerfabriek. Het resultaat: een levendige mix van vintage recycle marktjes, comedy avonden in de open lucht, intieme theatervoorstellingen, salsa middagen, muzikale bingo-avonden en nog veel meer. Vaste waarden in het programma zijn The Classics door studenten van het Conservatorium op dinsdag, spoken word tijdens Grab the Mic op woensdag en de muzikale Jam Sessions op zondag.

De Zomerfabriek is de hele zomer geopend voor een ontspannen middag in het gras met een koud drankje of een maaltijd door Food Love Kitchen, nog tot en met 1 september open van dinsdag t/m zondag vanaf 15u. Het volledige programma is gratis toegankelijk en terug te vinden op www.zomerfabriek.be.

Opening De aftrap wordt op 21 juni gegeven met The Voodoohype Dancebattle en Afterparty, een vurige openingsnight door Rabbadance en JC Den Eglantier. De 1 on 1 Afro dancebattle start om 20u met internationale juryleden Kxnsept (UK), Precious Alvares (NL) en Rabbadance (B). Dansers die willen deelnemen en kans maken op het 200€ prijzengeld kunnen zich aanmelden via femke@bumaye.be De afterparty start om 23u met Back2Back DJ EC & Ramos in de Club en DJ Aso Asin in The Lounge.


Zomerbar: zomerse oase aan de Schelde Het festival is niet compleet zonder haar uitvalsbasis in de bocht van de Schelde. De Zomerbar aan de Sloepenweg opent op 24 juni haar deuren voor luie middagen in hangmatten en strandstoelen. Het is ook de plek waar de beste (inter)nationale circussen van het moment hun tent opslaan: deze zomer passeren Circus I love You, NoFit State en Circus Ronaldo in Antwerpen voor een reeks wonderbaarlijke optredens. Nieuw dit jaar zijn de kleine theatervoorstellingen die op de Zomerbar zullen plaatsvinden: Geert Hautekiet met zijn kortverhaal ‘SH!T!’, Compagnie Tartaren met hun persoonlijke vertellingen in ‘meerminder’ en de drie prachtige attracties van De Machienerie voor de allerkleinsten. Voor hen zal er ook volop te lezen en luisteren zijn in de Zomerbibliotheek. De Zomerbar is tot en met 1 september dagelijks geopend van 14u tot en met 00u. 

Het programma van Zomer van Antwerpen bevat dit jaar verder voorstellingen van Royal de Luxe, Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas, Bert of Roy, Post uit Hessdalen, Captain Boomer Collective, Schweigman& en Madam Fortuna. De muzikale karavaan Muziek in de Wijk doet vanaf 3 juli verschillende Antwerpse pleinen aan met bands uit alle windstreken en talent van dichtbij.

Tickets voor de voorstellingen zijn te verkrijgen via www.zva.be of op +32 (0) 3 50 20 777.Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0